По този начин компанията ще спази изискванията за поверителностСрещу месечен

...
По този начин компанията ще спази изискванията за поверителностСрещу месечен
Коментари Харесай

Meta обмисля платен Facebook без реклами за потребителите в ЕС

По този метод компанията ще съблюдава условията за дискретност

Срещу месечен абонамент потребителите в Европейски Съюз ще получат достъп до Фейсбук и Instagram без проявление на реклами (снимка: CC0 Public Domain)

Европейските консуматори на Фейсбук и Instagram скоро може да получат опция за заплатен абонамент за двете обществени мрежи без проявление на реклами в тях. Това може да помогне на Meta, която има мрежите, да избегне проблеми със спазването на поверителността в Европейски Съюз.

Компанията има намерение да даде на аудиторията си в Европейски Съюз опция на рекламните услуги, които употребяват събрани данни за потребителите на обществените мрежи, заяви Ню Йорк Таймс, базирайки се на осведомени източници.

В същото време Meta ще продължи да предлага безвъзмездни версии на приложенията Фейсбук и Instagram в границите на Европейски Съюз, които ще включват реклами. Все още не е известно по кое време компанията ще пусне услугите с заплатен абонамент за своите обществени мрежи и каква ще бъде цената им.
още по темата
Вече 20 години главният бизнес на Meta е построен върху безвъзмездни услуги за обществени мрежи и продажба на реклами на компании, които биха желали да доближат до клиенти от потребителската база на Фейсбук и Instagram. Но спазването на условията на Европейски Съюз за дискретност на данните принуждава Meta да промени своя бизнес модел.

През януари тази година ирландският регулатор санкции Meta с 400 милиона $ за това, че е принудила потребителите да се съгласят с обработката на техните персонални данни от Instagram и Фейсбук като изискване за потребление на тези обществени мрежи.

А през юли Съдът на Европейския съюз постанови, че Фейсбук не би трябвало да демонстрира персонализирани реклами на консуматори в Европейски Съюз без тяхното единодушие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР