По това време на годината сред сложните задачи на всяка

...
По това време на годината сред сложните задачи на всяка
Коментари Харесай

Топ 3 изкусителни закуски по време на пости

По това време на годината измежду комплицираните задания на всяка една от нас е да измислим вкусни, здравословни и зареждащи с сила и усмивки закуски, спазвайки в това време Коледните пости.

Факт е, че един от най-хубавите и фамилни празници - Коледа, наближава. Но по какъв начин да се оправим с изкушенията дотогава ? Просто си сътворяваме нови такива, съобразени с постите.

Предлагам ви моите Топ 3 изкусителни и питателни закуски за всевъзможни мотиви - от забързани сутрини, през мързеливи уикенди, до похапване в придвижване.

 Kolln NetInfo

Кекс с овесени ядки и кайсии за мързеливи уикенди

Този богат кекс е съвършен за студените дни и се употребява наложително в компанията на обичани хора и чаша благоуханен чай заран или соева напитка! Вкъщи го обожаваме, тъй като е супер здравословен - богат на фибри и витамини, с помощта на белия овесен флейкс Kolln и без захар - заменявам със сироп от агаве. Ето за какво си разрешаваме да похапваме от него по повече без никакви скрупули.

Необходими артикули:
1 ч.ч. бял овесен флейкс Kolln 1 ч.ч. затоплена соева напитка Joya Soya Natural 2 ч.ч. ръжено брашно 1/2 ч.ч. ситно нарязани сушени кайсии 1 с.л. джинджифил на прахуляк 2 ч.л. сода бикарбонат 140 мл растителна лой (олио или кокосово масло) 1 ч.ч. сироп от агаве 2 с.л. ябълков оцет 1 щипка сол

Начин на подготвяне:

Заливате белия овесен флейкс Kolln с горещата соева напитка, захлупвате съда и оставяте встрани, до момента в който се подготвят останалите съставки.

Пресявате брашното дружно със содата. Към тях прибавяте сушените кайсии, джинджифила и щипка сол.

В обособена купа смесвате мокрите съставки - сиропа от агаве, оцета и мазнината. Добавяте и кашата от овесения флейкс. Получената хомогенна примес изсипвате постепенно в купата със сухите съставки до добиването на еднородна примес.

Изсипвате всичко в авансово намазнена форма за печене и печете на авансово загрята на 170 фурна до цялостна подготвеност.

 Kolln NetInfo

Класическо мюсли с бадемова напитка за забързани делници

Обичам обичайното пълнозърнесто мюсли на Kolln с плодове, тъй като това е супер вид за сутрините, в които всички бързаме. Дарява ни с сила, засища ни, богато е на фибри, тиамин, Витамин Е, Цинк, магнезий. Моята дребна загадка е ароматното бадемова напитка, която прибавя спомагателен усет.

Необходими артикули:
75 грама обичайно пълнозърнесто мюсли Kolln 200 мл бадемова напитка Joya Mandel филетирани бадеми

Начин на подготвяне:

Затоплете бадемовaта напитка, само че не я кипвайте. Прибавете богатото на витамини мюсли и изчакайте 5-10 минути да поеме, а сухите плодове в него да набъбнат, омекнат и провиснал своя мирис. Така ще се насладите пълноценно на усети като ябълка, фурми, стафиди, кайсии, банани, червени боровинки. За лукс и по избор поръсете със запечени на изсъхнал тиган филетирани бадеми.

 Kolln NetInfo

Гранола барчета с шоколад за из път

Често денем бързаме и нямаме никакво време да седнем и да се заредим с сила от нещо вкусно и здравословно. А е толкоз елементарно да си създадем едни чудни и цялостни с витамини гранола барчета у дома и по този начин постоянно в чантата ще имаме на разположение домашна, качествена и цялостна с сила храна. Пък и вкусна! Нямам самообладание са ви споделя за обичаните на всички барчета, цялостни с сила.

Необходими артикули:
250 г крънчи мюсли с бял шоколад и какаови бисквити Kolln 120 г намачкани банани 80 мл соева напитка Joya Soya Natural 140 г нарязани боровинки 2 с.л. кленов сироп 1 ч.л. разтопено кокосово масло 1 пакетче ванилия на прахуляк

Начин на подготвяне:

Предварително загрейте фурната на 180 градуса и намажете с кокосово масло правоъгълна тава (кръгла също ще свърши работа, само че нарязването на барчета ще стане на триъгълничета накрая).

В купа разбъркайте кокосовото масло, кленовия сироп и намачкания банан до приемане на гладка примес. След това прибавете соевата напитка и ванилията и още веднъж разбъркайте добре.

Изсипете крънчи мюслито и боровинките и деликатно разбъркайте.

Изсипете и разстелете отмерено върху тавата.

Притиснете, с цел да се оформи еднакъв пласт и печете най-много 15-20 минути. Поглеждайте непрестанно, с цел да не изгори - въпреки всичко всяка фурна има своите специфики. Извадете тавата, оставете да изстине до цялостна подготвеност и нарежете на 10 равни барчета.

Да ви е сладко!

View this post on Instagram
A post shared by Nataliya Takova (@natalisbeauty) on May 26, 2019 at 4:12am PDT
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР