По това дело прокуратурата с тези изявления показа, че е

...
По това дело прокуратурата с тези изявления показа, че е
Коментари Харесай

Адвокат Марковски ще поиска отвод на прокурорите по делото Иванчева

" По това дело прокуратурата с тези изказвания сподели, че е мощно пристрастна. Сеща ще създадем отказ на тези прокурори, които влизат в залата, тъй като те не могат да насочат послания към съда. " Това сподели бранителят на Десислава Иванчева адв. Марин Марковски.
Марковски добави, че съгласно него Иванчева би трябвало да съди страната и добави, че четири експертизи са открили неприятното здравословно и психическо положение на Десислава Иванчева.
" Иванчева е настанена в килия за мъчения. Става дума за обикновено човешко отношение, изтезаване и засегнатост. Посягат на нейната независимост отвън закона ", сподели още адв. Марковски.
Той попита по какъв начин страната подсигурява живота, здравето и свободата на Десислава Иванчева. " Тя не е направила това закононарушение и ще се борим да го потвърдим ", добави бранителят на някогашната кметица.
Припомняме, че на 29 ноември и.ф. административният началник на Специализираната прокуратура Димитър Петров, и.ф. административният началник на Апелативна профилирана прокуратура Николай Найденов, наблюдаващият делото прокурор в първоинстанционната прокуратура Тихомир Стоев и въззивният прокурор Илиян Рангелов изпратиха писмо до ръководителя на Апелативния профилиран углавен съд, с което оферират делото да не бъде предоставяно за инспекция от проверяващите съдии от Върховния касационен съд (ВКС) до постановяване на определение от състава на Апелативния спецсъд по митинга на прокуратурата против решението на първа инстанция някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова да бъдат пуснати под домакински арест. Съобщението за настояването бе оповестено на уеб страницата на прокуратурата.
Няколко часа по-рано ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов е наредил да има инспекция на организацията на работа на Апелативния спецсъд. Причината се крие в решението на Апелативния съд да спре стартирането под домакински арест на Иванчева и Петрова, до момента в който се произнесе по делото. Апелативният съд спря решението на по-долна инстанция безусловно няколко часа след постановлението, въпреки че то беше с неотложно осъществяване. Именно това беше необятно коментирано от адвокати пред медии и в обществени мрежи като " неуместно ".
На 29 ноември бяха показани и фотоси от ужасните условия, в които живеят Десислава Иванчева и Биляна Петрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР