По-топло от обичайното за сезона беше днес.Във Велико Търново и

...
По-топло от обичайното за сезона беше днес.Във Велико Търново и
Коментари Харесай

Топлите зимни дни си отиват

По-топло от нормалното за сезона беше през днешния ден.

Във Велико Търново и Варна оптималната температура е 19°, в множеството региони от страната – от 12° до 17°, в София - 10°.

Утре следва захлаждане, по-съществено в Северна България, където оптималните температури ще бъдат от 7° до 10°, в останалата част от страната – от 12° до 15°, в София – към 9°. Ще бъде прохладно, облачно, и с валежи от дъжд, осведоми Българска национална телевизия.
 
За тези, които ще стават рано - на следващия ден сутринта ще бъде по-топло, спрямо през днешния ден, с температури сред 5° и 10°. В София, след минимална температура минус 1°, на следващия ден ще бъде плюс 5°.

Застудяване и превалявания и в планините на следващия ден, като границата сред сняг и дъжд ще бъде на към 1400-1500 метра надморска височина. Ще духа сдържан вятър с посока от запад-северозападен. Максимални температури в курортите – от 3° на Алеко, до 8° - в Банско.

С превалявания, най-вече от сняг, ще е в Северна Европа и тук-там в Европейска Русия. Дъжд ще вали на следващия ден на Пиренейския полуостров. Проливни превалявания, тук-там обилни по количество, се чакат на Апенините. Причината - средиземноморски циклон, който ще окаже въздействие на времето и на Балканите, в това число и у нас. По-съществени ще бъдат преваляванията на следващия ден в Южна Гърция и Европейска Турция.

У нас, през нощта против сряда ще продължи да вали, а с продължаващото захлаждане, границата сред сняг и дъжд ще се спусне до към 800-900 метра надморска височина.

През деня облачността ще намалее и в четвъртък ще доминира слънчево време. След това още веднъж се чакат превалявания, само че температурите ще се покачват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР