По темата за детската болница арх. Комитова намекна, че се

...
По темата за детската болница арх. Комитова намекна, че се
Коментари Харесай

Нормите в строителството трябва да се променят с 1-годишен срок на давност

По тематиката за детската болница арх. Комитова загатна, че се касае за ползи - социална поръчка от 100 млн. лева, която е обвързвана със съществуващата постройка – скелет. „ Ако се работи по постройката скелет, е годна остарялата социална поръчка за 100 милиона. А в случай че се прави нова постройка, същата социална поръчка отпада “, сподели тя, представена от Българска национална телевизия.

Тя разяснява, че е належащо връщане към пазарната стопанска система, към правда и поръчки без рушвети, без комисионни. Законите и нормите в строителството би трябвало да се трансформират с едногодишен период на отминалост. По думите ѝ строителството е комплициран развой, който би трябвало да се координира и ръководи по Закона за устройство на територията.

Всъщност никой не повдига въпроса, че районното министерство не е организация за недвижими парцели, не е министерство на рушветите, не е и министерство на пътищата, нито на географията. Регионалното министерство би трябвало да развива политиките по развиване на районите, да се грижи за тяхната съгласуваност както посред им, по този начин и със прилежащи нам страни посредством трансгранично съдействие. Тези политики би трябвало да се развиват посредством система от ограничения, планове и управнически решения, които да са планувани и обвързани с финансовите благоприятни условия на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР