По-тежка присъда за сексуални престъпления и злоупотреба с деца, предвиждат

...
По-тежка присъда за сексуални престъпления и злоупотреба с деца, предвиждат
Коментари Харесай

По-тежка присъда за сексуални престъпления и злоупотреба с деца, предвиждат законодателни промени

По-тежка присъда за полови закононарушения и корист с деца, плануват оферти за промени в Наказателния кодекс, импортирани от Министерски съвет, подкрепени на първо четене от правната комисия в Народното събрание с 18 гласа „ за “ “, нито един „ срещу “ и един – въздържал се.

Промените в законопроекта плануват отнемане от независимост до 10 година за корист с малолетни и малолетни деца (в момента оптималната присъда за това действие е осем години), и до 8 година при корист с деца с умствено и физическо увреждане. Очаква се и увеличение на интервала, в който може да се проверяват полови похищения.

Комисията разиска и оферти за промени в Наказателния кодекс по отношение на правото на информация на обвинените или обвинени и техните права в наказателното произвеждане. Предложенията са импортирани от Министерски съвет и бяха подкрепени с 18 гласа. 

Предвижда се арестуваните или упрекнатите да имат право на консултация с юриста и информация за обвиняването против тях неотложно. Според измененията информацията би трябвало да бъде на понятен от тях език.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР