„По така изготвеното съобщение от МВР виждам, че се касае

...
„По така изготвеното съобщение от МВР виждам, че се касае
Коментари Харесай

Терзийски и Маринов за войната между МВР и прокуратурата: Това е само в интерес на бандитите

„ По по този начин направеното известие от Министерство на вътрешните работи виждам, че се касае за някогашен управителен чиновник от Генерална дирекция „ Национална полиция “, не ми е известно против мен да е правена инспекция, не знам защо може да е водена инспекция, не съм викан в дирекция „ Вътрешна сигурност “ за инспекции или да ми снемат сведения. Това съобщи някогашният министър на вътрешните работи Христо Терзийски и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Според него това известие от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е в продължение на разпалването на почналата война сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

„ Такива борби и война е единствено в полза на бандитите “, разяснява още Терзийски.

„ Министърът на вътрешните работи не разпорежда подслушвания, Дирекция „ Вътрешна сигурност “ е подчинена директно на министъра на вътрешните работи, той получава сигнали и ги разпределя към способените дирекции да ги обработят, което съм правил аз от самото начало. Всички сигнали, които са получавани са насочвани към способените дирекции “, съобщи Младен Маринов, който беше предходник на Терзийски като силов министър.

Той се съгласи с Терзийски, че „ тази война сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата ще докара до растеж на престъпността “, както и ще сътвори компликации на чиновниците на правоохранителните органи да противодействат дружно против престъпността.

По-рано от полицията оповестиха, че Дирекция „ Вътрешна сигурност “ - Министерство на вътрешните работи апелира прокурорско разпореждане на Специализираната прокуратура за отвод от формиране на досъдебно произвеждане по следствие на дирекцията по отношение на проведена незаконна група от управителни чиновници на ГДНП в интервала 2018-2020 година.

Разследването е почнало по постъпили сигнали и медийни изявления, касаещи висши професионални ръководители в ГДНП и жители, отвън системата на Министерство на вътрешните работи. В хода на следствието са употребявани СРС с разрешението на Специализирания углавен съд и са направени ВДС-и. Разследването е утвърдено от тогавашния министър на вътрешните работи. Уведомени са ДАНС и Специализираната прокуратура.

През юни 2020 година събраните материали са докладвани във ВКП от тогавашния шеф на ДВС-МВР с оглед съществуване на задоволително данни за съществуването на ОПГ с присъединяване на висши управителни чиновници от ГДНПО. С разпореждане на прокурор от Специализираната прокуратура през месец януари 2021 година е изработен отвод от формиране на досъдебно произвеждане за ОПГ с присъединяване на висши управителни чиновници от ГДНП.

По време на следствието, през 2020 година един от висшите чиновници на ГДНП е назначен на управителна служба в политическото управление на Министерство на вътрешните работи. Към датата на прокурорския отвод същият е продължавал да извършва висшата управителна служба, а към сегашния миг е народен представител в Народното събрание. От Министерство на вътрешните работи смятат, че прокурорът, направил отвод да образува досъдебно произвеждане, не е показал въз основа на кои материали е направил своите правни заключения.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР