По света пътуват около 1,280 млрд.туристи. Напрегнатият живот карат все

...
По света пътуват около 1,280 млрд.туристи. Напрегнатият живот карат все
Коментари Харесай

Съчетаваме здравния с културния и винения туризъм

" По света пътуват към 1,280 млрд.туристи. Напрегнатият живот карат от ден на ден хора да избират здравния туризъм. Той се разраства с 15-20 % годишно. Почивката от ден на ден се съчетава с възобновяване, заради застаряване на популацията. " Това съобщи заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева на конференцията " Медицински и здравен туризъм в България- положение и благоприятни условия за развиване ".

СПА, Уелнес и балнео туризмът са водещи за българския туризъм, като СПА туризмът у нас е на второ като след културния туризъм, означи тя. Приходите от СПА туризъм в международен мащаб са 563 млрд.долара, като Съединени американски щати, Китай, Франция са водещи. Георгиева акцентира, че нашите преимущества в тази сфера са целогодишното упражняване на СПА туризъм.

Беше маркирано, че страната ни е водеща по запаси за СПА и Балнео туризъм поради умерения климат и термалните извори. Втори сме след Исландия по термални извори.

Заместник-министърът на туризма напомни, че имаме и лиманна тиня и лековит торф, които съчетани с термалните извори, са подобаващи за лекуване и профилактика на болести.

Министерството на туризма е сложило като главен приоритет СПА и балнео туризма. Разработват се СПА и балнео дестинации. Те ще се съчетаят с 8-те културни дестинации и 12-те маршрута за винен туризъм.

Георгиева означи, че към момента обаче не е създадено както би трябвало визитата у нас на задгранични туристи за лекуване. За тази цел в тактиката за туризма здравният туризъм е измежду целите. Прави се рекламна акция на нашите здравни курорти и се презентират в задгранични туристически каталози.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР