По-студена зима с по-малко вятър и дъжд от обикновеното предстои

...
По-студена зима с по-малко вятър и дъжд от обикновеното предстои
Коментари Харесай

Лоша новина за сметките, зимата може да е по-студена от обичайното

По-студена зима с по-малко вятър и дъжд от елементарното следва в Европа. Това сочи прогнозата на Европейския център за средносрочни прогнози за времето (ECMWF), която прибавя още едно предизвикателство пред държавните управления, които занапред се пробват да разрешат енергийната рецесия на континента, написа Financial Times.

Ранните индикации за ноември и декември са за интервал на високо налягане над Западна Европа, което ще донесе със себе си по-студени интервали и по-слаб вятър и превалявания, намалявайки производството на възобновима сила, споделя Флоранс Рабие, общоприет шеф на ECMWF.

Това не е добра вест за политиците, които се пробват да се оправят с възходящите разноски за сила за бизнеса и семействата заради ограничавания импорт на газ от Русия.

Ако синоптиците се окажат прави, налице са два казуса - освен ще бъде по-студено, само че и ще има по-малко вятър за произвеждане на вятърна сила и по-малко превалявания за хидроенергия, добавя специалистът.

Европейски Съюз се зарече да се откаже от съветския газ до 2027 година, търсейки различно решение при  възобновима силата и сключвайки газови покупко-продажби с други страни. Износът на газ от Русия за Европейски Съюз към този момент е намалял с към 2/5 от общото предложение до 9%, откогато Русия стартира нашествието си в Украйна през февруари.

Преминалите неотдавна угарани през Атлантическия океан могат да причинят по-меко, по-влажно и по-ветровито време в кратковременен проект, само че по-хладното време по-късно през годината ще бъде в сходство с атмосферните условия, известни като Ла Ниня, посочи Рабие.

Глобалното стопляне трансформира природата на рисковите метеорологични феномени като урагани, което ги кара да бъдат по-чести и интензивни заради повишението на световните температури с минимум 1,1 градуса по Целзий вследствие на човешката активност от прединдустриалните времена.

Метеорологът подсети, че Европа претърпя едно от най-горещите лета в историята. Като резултат делът на вятърната и водната сила в производството на електрическа енергия на континента понижа това лято.

Клод Турмес, министър на енергетиката на Люксембург, осведоми в края на предходната седмица, че ENTSO-E, мрежата на операторите на електроенергийната мрежа на Европейски Съюз, е призована да показа своята настояща информация по отношение на рисковете за сигурността на зимните доставки на електрическа енергия през октомври, месец по-рано от нормално.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР