По-строг контрол върху шофьорите, които возят деца на екскурзии, поискаха

...
По-строг контрол върху шофьорите, които возят деца на екскурзии, поискаха
Коментари Харесай

Родители искат по-строг контрол върху шофьорите, които возят деца на екскурзии

По-строг надзор върху водачите, които возят деца на екскурзии, желаеха родители и учебни шефове. Поводът – задържането на лидер на рейс, използвал алкохол и опиати във Варна.

Преди началото на всяка ученическа екскурзия от полицията ревизират водача наложително преди потеглянето на рейса. Проверката се прави като тест с дрегер за съществуване на алкохол и тест за опиати. Вчера обаче водачът е потеглил преди идването на патрула и е бил настигнат на изхода на Варна.
Шофьор на рейс с възпитаници беше заловен пийнал и дрогиран Задържан е за 24 часа
Родителите на учениците–екскурзианти обаче не знаят за наложителните проби.

„ Нямаше да допуснем децата да се качат в рейса на неизпитан водач, щяхме да настояваме и да държим инспекцията да бъде осъществена в точния момент, а не да се постанова полицията да гони избягалия с децата ни автобус”, съобщи Мирена Жекова.

Туроператорът, наел водача, е сбит. Каза, че ще ревизира случая.

Шофьорът излиза от ареста поради липса на съображение за задържане, макар две присъди и 13 наказателни постановления. „ Шофьорът е имал осъждания през 1999 година и 2006 година и към сегашния миг се води оправдан, неосъждан”, добави Вяра Алексиева, представител на Районната прокуратура.

Обвинение ще бъде повдигнато след резултатите от експертизите.

От Автомобилната администрация би трябвало да създадат инспекция за какво транспортната компания е позволила водач с алкохол и опиати да вози деца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР