По-страшно от цензурата, е автоцензурата! Прокуратурата действа като основен политически

...
По-страшно от цензурата, е автоцензурата! Прокуратурата действа като основен политически
Коментари Харесай

„В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА“ – Епизод 1: За автоцензурата, прокуратурата като политически играч и портретът на бъдещия пловдивски кмет

" По-страшно от цензурата, е автоцензурата! Прокуратурата работи като главен политически състезател. Кметът на Пловдив би трябвало да има здрави морални устои, тъй като властта е тестване ".

В това са уверени първата жена ръководител на Общински съвет на Пловдив Савина Петкова и някогашният ръководител на адвокатската гилдия в града на тепетата юрист Стефан Левашки - гост-водещи на новата графа на Дарик Пловдив „ В търсене на истината “, която ще се излъчва веднъж в месеца.

Това, което сплотява двамата адвокати е високата им осведоменост, настоящите им мнения, възприятието им за комизъм и свободата на изрече.

В държавното обвиняване сякаш върви пр-процес като фиксация към нов политически план, разяснява Савина Петкова.

А за какво въобще би трябвало да има основен прокурор, попита риторично Стефан Левашки.



И двамата адвокати не хранят празни очаквания по отношение на политическата обстановка в България и не са оптимисти, че през тази година тя ще се усъвършенства, макар идните парламентарни и локални избори.

Иначе, есенният избор и Петкова, и Левашки, дефинират като по-голям.

Дали ще има обаче задоволително виновна социална персона, която да се посвети напълно премия, е огромният въпрос, акцентират те.

„ Не е задоволително кметът да е технократ. Той би трябвало да има здрави морални устои, значимо е да подбере и екипа си, тъй като властта е тестване “, смята Савина Петкова.

Според Стефан Левашки, измежду локалните политически лица няма сполучлив водач, който да застане отпред на Пловдив, тъй като той или ще е с компрометирано минало като част от ръководството, или ще е просто следващия неизвестен " парашутист ",коментира юристът.

Затова, акцентира той, на локалните избори би трябвало се гласоподава мажоритарно.

„ Мижав интерес виждам към ориста на Пловдивски панаир, тъй като ще бъде тъпо пловдивчани да го изгубят “, разяснява в играта на думи, част от рубриката „ В търсене на истината “, юрист Левашки

„ По проблема политиците приказват на личния си електорат “, добави и Савина Петкова, която поддържа мнението на сътрудника си.

Савина Петкова е притежател на наградата „ Председател на Общински съвет за 2018 година “ на Асоциацията на българските градове и райони, известна с дипломацията си, труженик за интензивно гражданско схващане и търсене на истината.

Адвокат Стефан Левашки е прочут със отбраните си в редица знакови каузи, с острите мнения и с изявено отношение към настоящите тематики на деня.

Първия епизод на „ В търсене на истината “ чуйте в звуковия файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР