По споразумение, сключено между Районна прокуратура – Петрич и защитата

...
По споразумение, сключено между Районна прокуратура – Петрич и защитата
Коментари Харесай

Наложени са наказания за трафик на мигранти през българо-гръцката граница

По съглашение, подписано сред Районна прокуратура – Петрич и отбраната на подсъдимите К. Секулов, Вл. Димитров и В. Тацков са наложени санкции за осъществено от тях закононарушение – присъединяване в противозаконен трафик на хора през държавната граница. На 14.05.2015 година, в региона на с. Кулата, тримата обвинени - К. Секулов като помощник и Вл. Димитров и В. Тацков като причинители, нелегално превели през границата на България с Гърция група от двадесет и седем непознати жители.

Сред тях имало четирима сирийци и двадесет и трима иракчани, от които седем деца, ненавършили 16-годишна възраст.

Секулов транспортирал мигрантите с микробус от неустановено място на територията на Гърция до линията на държавната граница, а Димитров и Тацков превели групата без позволение на надлежните органи на властта.

За задачата причинителите в границите на деня три пъти нелегално пресекли българо-гръцката граница. С определение на съда постигнатото съглашение е било утвърдено, като на К. Секулов от с. Ново Кономлади, общ Петрич, е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 10 месеца и три дни при първичен непоколебим режим, на Вл. Димитров от гр. София – 10 месеца „ отнемане от независимост “ при общ режим на изтърпяване и на В. Тацков от гр. Сандански – 10 месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период.

Тримата ще заплатят и санкции в размер на по хиляда лв. всеки. Одобреното от съда съглашение има темперамент на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР