По споразумение с Районна прокуратура – Козлодуй на подсъдимия П.

...
По споразумение с Районна прокуратура – Козлодуй на подсъдимия П.
Коментари Харесай

Условна присъда за пиян шофьор, помел пешеходец в Бутан и избягал

По съглашение с Районна прокуратура – Козлодуй на подсъдимия П. К. е наложено наказване за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.
В късните часове на нощта на 07.04.2020 година подсъдимият К. управлявал лек автомобил м. „ Опел “ по ул. „ Петър Костов “ в с. Бутан. Водачът карал с превишена скорост от 124 км/ч, при оптимално позволена 50 км/ч в обитаемо място. Вследствие на това колата изгубила напречна резистентност и се преобърнала по таван в левия прием на платното за придвижване. При случая потърпевш жителят на селото – Р. М., на който била породена междинна телесна щета – травматично скъсване на черния дроб с кръвоизлив и на връзките в коремната празнина. Веднага по-късно водачът избягал от местопроизшествието. Престъпното действие било осъществено от него в пияно положение.
Наказателното произвеждане против подсъдимия П. К. е завършило със подписано съглашение с Районна прокуратура - Козлодуй. Той се е съгласил да му бъде наложено наказване от 10 месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период. Водачът е лишен от право да ръководи МПС през идващите 10 месеца.
Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР