По случая с Желяз Андреев не ми е известно да

...
По случая с Желяз Андреев не ми е известно да
Коментари Харесай

Цацаров в БЛИЦ TV: Заплахата от екстрадацията на Желяз и другите остава, ще водим разговори със САЩ

По случая с Желяз Андреев не ми е известно да има развиване. Очакваме сред правосъдните министерства на България и Съединени американски щати да се проведат диалози. Това разяснява в Пловдив основният прокурор Сотир Цацаров във връзка ескалиралия преди седмица скандал с младия мъж, който има европейска заповед за арест и се желае изгонването му в Америка. За останалите четирима души, които са в ситуацията на Желяз, прокуратурата няма да желае 72-часов арест, заяви още Цацаров.

Това обаче не анулира заплахата от екстрадация, задачата на диалозите сред двете страни ще бъде американската страна да премисли неотложно и е настояването и да бъде изпълнено. Заповедите за арест са издадени още през 2016 година, разясни още основният прокурор. Той акцентира, че би трябвало да се мисли за някаква деференциация по случая. Призивите за преустановяване на контракта сред България и Съединени американски щати Цацаров дефинира като популизъм. Трябва да се ползва закона, само че когато касае рискови нарушители, никога обаче не трябва той да се трансформира в принуда за българските жители, разяснява още основният прокурор.

За злополуката на автомагистрала „ Тракия “, при която починаха шестима, а десетки са в болница, Цацаров заяви, че лидерката, провокирала адското меле, е в ареста и наблюдаващият прокурор ще желае непрекъснато задържане. Попитан в тази връзка няма ли да разпореди инспекции по транспортните компании за безвредни рейсове при пътешестване на хората, основният прокурор сподели, че това съгласно него би трябвало да се инициира от министерството на превоза.

„ Аз към този момент един път предизвиках инспекция за пешеходните пътеки, чуха се недоволства, че се месим там, където не ни е работа. Ако стартираме и рейсовете, тогава къде остава работата на контролните органи? За пияната и дрогирана лидерка в Пловдив, която през вчерашния ден помля 11 коли, Цацаров съобщи, че за нея също ще се желае непрекъснат арест.



Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР