По случай международния ден на авиацията в авиобаза Безмер ще

...
По случай международния ден на авиацията в авиобаза Безмер ще
Коментари Харесай

Авиобаза Безмер отваря врати за деня на авиацията

По случай интернационалния ден на авиацията в авиобаза Безмер ще бъде извършен „ Ден на отворени порти ” на следващия ден.

От 09:30 до 12:30 ч. приятелите на авиацията ще имат опция да прегледат осъвременените самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специфична и самолетообслужваща техника, осведомят от Министерството на защитата на своя уебсайт.

Музеят на авиобазата ще бъде отворен за посетителите, където ще могат да се срещнат с историята ѝ, част от която е вторият български космонавт - Александър Александров.

Любопитен факт от историята на авиобаза Безмер е, че през 1974 година в нейните редици постъпва вторият български космонавт Александър Александров. Той служи като авиатор водач в авиобазата до 1977 година, когато е определен за космонавт във втората група от програмата „ Интеркосмос “, напомня Българска телеграфна агенция. 

В Пловдив Музеят на авиацията ще означи празника със специфична стратегия от 9:00 до 18:00 ч. Тази година акцентът е върху българския принос в региона на галактическите проучвания и технологии.

Посетителите ще имат опция да се срещнат с български разработки, летели в Космоса, показани в изложбата на секция „ Слънчево-земна физика “ към Институт за галактически проучвания и технологии – Българска академия на науките. Гостите ще могат да тестват и своята пространствена ориентировка с моно-жироскоп. Атракционът е единственият сходен в България и прилича апарат за изпитване на астронавти и водачи. Събитията от програмата са включени в цената на билета, показват от МО.

До 21 април в Пловдив гостува и Пътуващата галерия „ 110 година българска бойна авиация ”, проведена от Командването на Военновъздушните сили. Експозицията с авиационни фрагменти е подредена наоколо до Военния клуб в центъра на града.

Изложбата съдържа 60 платна, които отразяват историята и съвремието на българските Военновъздушни сили. В тях са запечатани моменти от всекидневието на типовете авиация – изтребителна, щурмова, транспортна и вертолетна, и останалите родове войски от състава на Военновъздушни сили – зенитно-ракетни и радиотехнически.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР