По-скоро се доближаваме до това да се реализира правителство с

...
По-скоро се доближаваме до това да се реализира правителство с
Коментари Харесай

Анализатори: ПП-ДБ са в губеща позиция

По-скоро се доближаваме до това да се осъществя държавно управление с първия мандат с поддръжка на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Това слага ПП-ДБ в неприятна позиция. При тях ще бъде забавен моментът, в който би трябвало да обяснят на гласоподавателите си за какво не вземат участие във властта и оправдаха още веднъж ГЕРБ. Това сподели социологът от „ Тренд “ Евелина Славкова в предаването „ Лице в лице “ по Би Ти Ви във връзка със поръчката на претендента за министър председател от ГЕРБ Мария Габриел да изиска пред Висш съдебен съвет освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

По думите й това е опит за диалог с ПП-ДБ.

„ Тази решителност, която чухме доскоро, демонстрира, че по-скоро с ПП-ДБ няма да стане, само че това не значи, че няма да стане “, сподели още Славкова.

По думите й „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ са в губеща позиция.

Ако получат хипотетично поддръжка от ГЕРБ при втория мандат, стават заложници. Ако се отидат на нови избори, дистанцията сред първия и втория ще се усили, предизвести социологът от „ Тренд “.

Според нея най-изгодна позиция за ПП-ДБ бе да влязат в колаборация с ГЕРБ, с цел да се спасят от тези две обстановки.

Дори да вземат властта с кабинет на малцинството, той ще издържи най-много до локалните избори. Всеки по един или различен метод ще инкасира някакъв тип загуба, в някаква степен и ГЕРБ, тъй като ще влязат в коалиция с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Печеливши са „ Възраждане “, тъй като не се допират до властта, сподели още Славкова.

Жест по принцип е знак или знак на приятелско

Според политическия анализатор Кристиян Шкварек става дума за надиграване.

„ В деня, в който ПП-ДБ предложиха за началник на правната комисия момче със стаж в адвокатската фирма на татко си, ГЕРБ вади еврокомисар. Това е надиграване. Вие казвате, че сте европейци, ние сме по-европейци. Това е игра и в нея тотално господства ГЕРБ “, сподели още той.

Според Шкварек се обрисува да има държавно управление. Но при една тройна или четворна коалиция всяка от подкрепящите партии ще инкасира загуба, тъй като подобен кабинет би се намирал в политическия център.

„ Всяка политика ще бъде подложена на рецензия от лявото или дясното крило “, сподели още той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР