По-скъп ток при по-голямо потребление. Промяната да стане факт от

...
По-скъп ток при по-голямо потребление. Промяната да стане факт от
Коментари Харесай

Енергийното министерство иска по-скъп ток при по-голямо потребление


По-скъп ток при по-голямо ползване. Промяната да стане факт от януари следващата година, предлага енергийното министерство.

Евтиният ток да бъде до 800 киловатчаса ползване на месец през зимата, а през лятото прагът да пада до 300 киловатчаса, предлага още страната. След това цените да стават по-високи - такива, каквито са на свободния пазар.

Таксуването по две цени няма да ощети семействата, даже в случай че се отопляват напълно на ток през зимата, увери енергийният министър:

„ Бюджетът не го разрешава това нещо - да компенсираме в това число тези, които си пускат сауни, топлят басейни, подвигаме цените на тези, които използват над 800 мегават часа. Това е повече от задоволително за отоплението, на което и да е нормално домакинство “, изясни Росен Христов, министър на енергетиката.

Електроразпределителното сдружение ще дефинира каква е цената над евтината консумация съгласно междинната борсова цена за месеца. И още - работи се по модел сметките на семействата да са близки без значение дали са избрали да се топлят на парно, ток или природен газ.

Бившият и актуалният енергиен министър обаче влязоха в спор за нуклеарното гориво за АЕЦ „ Козлодуй “. С пост в обществената мрежа Александър Николов упрекна служебния кабинет, че с анулацията на решение на предходното държавно управление за диверсификацията на доставките на гориво за АЕЦ " Козлодуй " се пазят съветски ползи.


„ Беше неразрешено присъединяване в търга на компании, които имат детайл от съветска технология - гориво елементи, по този метод се отстраниха няколко европейски компании, оставаше единствено американската „ Уеиснигхаус “. С анулацията на това решение отваряме пазара за договаряния с няколко европейски и американски компании “, съобщи Росен Христов.

Конкуренцията на пазара ще даде късмет за по-добри цени, уточни още енергийният министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР