По-скъп ток може да плащат онези фирми и производства, които

...
По-скъп ток може да плащат онези фирми и производства, които
Коментари Харесай

По-скъп ток може да плащат фирмите в индустриалните паркове

По-скъп ток може да заплащат тези компании и производства, които ще са ситуирани в плануваните да се изградят индустриални паркове, заяви БНР.

Причината е, че в разисквания сега Закон за индустриалните зони има текст, който задължава бъдещите паркове да имат затворена електроразпределителна мрежа, в случай че желаят да бъдат лицензирани като такива. Така всички компании, които работят в границите на парка, ще имат единствено един общ снабдител на електрическа енергия, а фирмите ще заплащат тока на притежателя на индустриалния парк. Това ще лиши компаниите в тези зони да си избират собствен снабдител и да се възползват от конкуренцията на пазара, счита Калина Трифонова, един от шефовете на енергийното сдружение И Ви Ен (EVN).

" Притеснението ни е, че когато има задължителност на тази разпределителна система, всички индустриални предприятия вътре, всички нови вложители ще бъдат заключени в тази разпределителна система, без да имат право да си избират снабдител, без да имат право на директни взаимоотношения с инфраструктурата ", сподели в " Хоризонт до обед " Трифонова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР