По-сигурни автомобили, пътища и използване на предпазни средства са водещите

...
По-сигурни автомобили, пътища и използване на предпазни средства са водещите
Коментари Харесай

До средата на декември МВР обявява мерки за подобряване на пътната безопасност

По-сигурни коли, пътища и потребление на защитни средства са водещите посоки в работата на Европейска комисия

До 12 декември 2018 година вътрешният министър Младен Маринов би трябвало да внесе за разглеждане от държавното управление на съответни ограничения за възстановяване на сигурността на придвижването до 2020 година Това стана ясно на среща сред министър Ммаринов и новия европейски координатор по проблемите на сигурността на придвижването Матю Болдуин.
Младен Маринов акцентира, че без значение от статистиката, която сочи 30% спад на смъртността по пътищата през интервала 2011-2017 година по отношение на интервала 2001-2010 година, е притеснителен фактът, че през последните няколко години България заема едно от първите места по смъртност по пътищата: на 1 милион поданици – 96, при приблизително равнище за страните членки на Европейския съюз – 49.
Експертите регистрират и главните фактори за това: подготовката и държанието на водачите, равнището на сигурност на пътната инфраструктура, сигурността на автомобилния парк. " Сериозно ни тревожи и високият пътен травматизъм при децата, високата смъртност измежду младежите, растежът на жертвите измежду възрастните хора. На базата на тези наблюдения и разбор предприехме ограничения за засилен надзор над водачите и пътните транспортни средства, като главен фактор за сигурността е контролът над скоростта и образованието на водачите ", акцентира Маринов. Като съществена задача той уточни ускореното разширение на системата от механически средства за надзор на скоростта, както и ускорение използването на инфраструктурни решения за нейното ограничение, изключително в обитаемоте места.

По-сигурни коли, пътища и потребление на защитни средства са водещите посоки в работата на Европейска комисия в посока възстановяване на сигурността по пътищата и понижаване на жертвите, съобщи от своя страна Матю Болдуин и добави, че е належащо да се разпознаят факторите, влияещи върху пътната сигурност в съответната страна и да има политическа воля за използване на ограниченията за подобряването й.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР