По сигнал на Нова тв, базиран на дописка на Блиц, Комисията

...
По сигнал на Нова тв, базиран на дописка на Блиц, Комисията
Коментари Харесай

"Нова тв" атакува bTV с дописка от "Блиц"

По сигнал на " Нова тв ", основан на дописка на " Блиц ", Комисията за защита на конкуренцията образувва произвеждане против bTV 

Сигналът на " Нова Броудкастинг Груп “ ЕОД съдържа изказвания за осъществени нарушавания от страна на „ БТВ Медиа Груп “ ЕАД (БТВ) на Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), в това число и нарушаване на общата възбрана за нелоялна конкуренция по член 29 от Закон за защита на конкуренцията. " Нова " от своя страна се базира на материал от 18.05.2020, оповестен в " Блиц ", в който се споделя за договор, подписан сред БТВ и Държавно дружество „ Български състезателен тотализатор “ (ДП БСТ). От там се прави извод, че става дума за нелоялна конкуренция, която визира продажба на програмно време от страна на bTV, което пък опонира на добросъвестната комерсиална процедура. Същността на разногласието е обвързван с реклама. Нова твърди в случая, че bTV е излъчвало скрити търговски известия, предоставяйки против заплащане програмното си време, като по този метод е продало повече от нормативноустановеното рекламно време на час. 

Комисия за защита на конкуренцията очевидно намира сигнала за позволен, затова образува произвеждане за изследване на вероятно осъществено нарушаване по глава VІІ от Закон за защита на конкуренцията. Комисия за защита на конкуренцията не е взела държавна такса за формиране на преписката, тя е образувана служебно.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР