По-щастливият живот след брака може да бъде възможен не само

...
По-щастливият живот след брака може да бъде възможен не само
Коментари Харесай

Проучване: По-щастливи ли са женените от необвързаните

По-щастливият живот след брака може да бъде вероятен освен в приказките. Това демонстрират данни от изследване на Gallup.

Женените двойки оповестяват, че са надалеч по-щастливи от тези, които по една или друга причина, са необвързани или нямат брак.

От 2009 година до 2023 година повече от 2,5 милиона възрастни в Съединените щати са взели участие в анкета за това по какъв начин биха оценили сегашния си живот, като нула е допустимо най-лошата оценка, а 10 е най-високата. След това откривателите попитали респондентите какво чакат да бъде равнището им на благополучие след пет години. За да се смята за процъфтяващ, човек би трябвало да оцени сегашния си живот като седем или по-висок, а предстоящото си бъдеще - като осем или по-високо, съгласно изследването.

Според изследването образованието е мощен предиктор за благополучие, само че данните демонстрират, че женените, които не са посещавали гимназия, правят оценка живота си по-благоприятно от неженените с висше обучение. " Неща като раса и възраст, пол и обучение имат значение. Но бракът наподобява има по-голямо значение от тези неща, когато става дума за определение за благополучие “, сподели Брадфорд Уилкокс, професор по социология и шеф на Националния сватбен план в Университета на Вирджиния. „ Ние сме обществени животни. И както е споделил Аристотел, ние сме основани, с цел да се свързваме “, добави той.

Може би щастието, обвързвано с брака, има нещо общо с избора на сътрудник, сподели Иън Кернър, лицензиран сватбен и фамилен терапевт и помощник на връзките в CNN. „ В моята процедура през последното десетилетие забелязах последователно прекосяване от „ сантименталния брак “ към „ придружителския брак “, което значи, че хората от ден на ден избират съпрузи първоначално, които са повече като най-хубави другари, в сравнение с буйни сътрудници “, споделя Кернер.

„ Макар че това може да докара до проблеми с привличането, това също значи, че тези хора избират сътрудници въз основа на качества, които евентуално ще насърчат дълготрайна непоклатимост и задоволство “, сподели доктор Моника О’Нийл, психолог от Бостън.

Трябва ли да се оженя, с цел да съм по-щастлив? „ Има доста неща, които можем да научим от данните, само че е мъчно да се каже дали бракът е повода за по-високи равнища на благополучие. Също по този начин за мъжете е известно, че тези, които имат брак, имат по-висок приход. Има доста разногласия дали това е по този начин, тъй като по-успешните, очарователни, интелигентни мъже, които имат качества, които биха ги предиздвикали да печелят повече на пазара на труда, е по-вероятно да се оженят “, сподели Ротуел.

„ Качеството на брака обаче може да варира според от самостоятелните условия, публичните промени и културния мироглед за брака. Например, в общности, където бракът постоянно е практическа нужда, данните демонстрират по-малък резултат върху щастието, в сравнение с в тези, където хората се усещат по-способни да избират своя статус и сътрудник “, сподели Ротуел.

И О’Нийл не си показва, че да си в трагичен брак ще те накара да се почувстваш по-добре в живота като цяло. „ Все още имам вяра, че тези, които имат нещастни бракове, евентуално са по-малко щастливи от тези, които са необвързани. Независимо дали сте женени или излизате на срещи, можете да оптимизирате възможностите си за щастлива връзка, като споделяте добре един с различен “, сподели тя. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР