По разпореждане на премиера Николай Денков започват проверки и се

...
По разпореждане на премиера Николай Денков започват проверки и се
Коментари Харесай

Денков разпореди спешна проверка на безопасността в държавни и частни военни производства

По предписание на премиера Николай Денков стартират инспекции и се подхващат превантивни дейности за сигурността на държавни и частни индустриални предприятия от българската военна промишленост, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Реакцията на управляващите идва след пожара и гърмежите от тази нощ в хранилища на оръжейния търговец Емилиян Гебрев край Карнобат. Инцидентът стана след поръчката от последните дни на министъра на защитата Тодор Тагарев, че България ще изпрати военна помощ на Украйна и ще взе участие в общия европейски пакт за доставката на снаряди.

 Пожар пламтя в оръжеен склад на Емилиян Гебрев до Карнобат Пожар пламтя в оръжеен склад на Емилиян Гебрев до Карнобат

В инспекциите ще вземат участие Министерството на стопанската система и промишлеността, Министерство на вътрешните работи - Главна дирекция " Национална полиция ", направление " Контрол по общоопасните средства " и Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Икономическият министър Богдан Богданов разпореди усилване на ограниченията за сигурност на всички държавни фабрики от военно-промишления комплекс и регионите към тях.

Още на следващия ден екипи на институциите ще създадат визити в няколко обекта. " Освен сигурността на жителите, предприятията и регионите към тях, приоритет на държавното управление е и цялостната поддръжка за развиването на българската отбранителна промишленост, основна за стопанската система на страната ", написа в известието на държавната пресслужба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР