По разпореждане на Окръжна прокуратура - Пловдив се извършват проверки

...
По разпореждане на Окръжна прокуратура - Пловдив се извършват проверки
Коментари Харесай

Извършват се проверки за спекула в търговски обекти в Пловдивско

По предписание на Окръжна прокуратура - Пловдив се правят инспекции за далавера в търговски обекти на територията на Пловдивска област, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Мерките са за попречване на продажбата на хранителни артикули в магазините и лекарствени артикули в аптечната мрежа, както и в складовите бази и посредством разгласи, оповестени в интернет уеб сайтове, на спекулативни цени.

В тази връзка за времето на оповестеното изключително състояние в страната, е предоставено на контролните органи - Регионална здравна ревизия - Пловдив, Областна дирекция по сигурност на храните, Регионална дирекция на Комисията за отбрана на потребителите, ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив и Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Пловдив да правят ежедневни и непрекъснати инспекции в горепосочените търговски обекти. Проверките се правят в селективно определени търговски обекти на инцидентен принцип.

Младен Маринов: Затварянето на аптеки е тип далавера

От прокуратурата са указали на инспекторите от РЗИ - Пловдив да извърнат изключително внимание на случаи за повишени цени на медицински маски от страна на производители и търговци на едро. Длъжностните лица ще реализират надзор на дейностите, осъществявани в съответните звена за търговия на едро (складове), хранителни магазини, супермаркети, аптеките и дрогериите, а точно - съблюдаване на разрешителния режим, регистрационен, лицензионен, ценови, счетоводно-отчетен, данъчен. При констатация за позволени нарушавания ще се сформират актове, наказателни постановления, включващи плануваните в закона наказания.

В Окръжна прокуратура - Пловдив ще постъпват данни за всяка една констатация с оглед преценка на съществуването или неналичието на данни за осъществени закононарушения от общ темперамент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР