По разказ Талисманът на Красимир Бачков седмокласниците трябваше да пишат

...
По разказ Талисманът на Красимир Бачков седмокласниците трябваше да пишат
Коментари Харесай

Обявиха темите, които се паднаха на външното оценяване по БЕЛ

По роман " Талисманът " на Красимир Бачков седмокласниците трябваше да пишат преразказ, оповестиха от МОН.

Разказът „ Талисманът “ на Красимир Бачков е писан особено за банката с непознати творби, която се употребява за националното външно оценяване в VII клас. Авторът е публицист и стихотворец – разгласил е седем сборника с разкази и новели, два романа и една стихосбирка. Носител е на разнообразни национални награди за прозаичност. Превеждан е на британски, съветски, украински и словашки. Има висше педагогическо обучение и сега преподава изобразително изкуство във варненско учебно заведение.

Майстор Кольо Фичето е воин на текстовете за четене с схващане и за редактиране на изпита в VII клас. С тях са свързани и останалите езикови задания. Седмокласниците трябваше да вземат решение също литературни задания върху изучавани творби. Изискваше се още с три-четири фрази да обяснят внушението на думи на Моканина от описа „ По жицата “ на Йордан Йовков.

С три текста работиха десетокласниците на националното външно оценяване по български език и литература през днешния ден – теоретичен, медиен и живописен. Една от дилемите беше обвързвана с формулиране на теза по тематиката „ Човекът и общуването “, а друга изискваше да се напише обобщение върху фрагмент от изучавано произведение – „ Дърво без корен “ на Николай Хайтов.

На националното външно оценяване по български език и литература се явиха над 58 500 седмокласници в 1709 учебни заведения и 49 900 десетокласници в 1006 учебни заведения.

Изпитите по математика в VII и в X клас ще се проведат на 16 юни т.г. Резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни т.г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР