По-рано този месец комета с размерите на небостъргач премина през

...
По-рано този месец комета с размерите на небостъргач премина през
Коментари Харесай

Учените казаха тежката си дума за „извънземната“ продълговата комета

По-рано този месец комета с размерите на небостъргач мина през Слънчевата система. Това довее до изказванията, че небесното тяло не е нищо друго, с изключение на транспортен съд на извънземни. Ново проучване обаче хвърли сянка върху тази доктрина. Според учените, обектът, наименуван Умуамуа, е просто една остаряла галактическа канара, написа в. " Дейли Мейл ". Изследвалите са анализирали състава на скалата, като са достигнали до извода, че галактическото тяло е обгърнато в специфична кора, която му разрешава да издържи на температури от над 300 градуса по Целзий и да не бъде изпарено от топлината.



Разкритията сочат, че Умуамуа е „ естествено тяло “, а не транспортен съд на извънземни, както се спекулираше до в този момент.

Скалата е минала през Слънчевата система предишния месец, като накара редица учени да се запитат, дали това не е знак за извънземен живот.
Учените, водени от професор Стивън Хокинг, в границите на програмата Breakthrough Listen даже са употребявали високотехнологични скенери, с цел да открият, дали обектът не е изпратен от извънземна цивилизация. В последна сметка те не са съумели да намерят каквито и да е признаци за това.

Сега, откривателите от Университета в Куинс, Белфаст, считат, че са създали „ основни наблюдения “ за скалата и от какво е направена тя.
Доктор Мишел Банистер, чието проучване е оповестено в Astrophysical Journal Letters по-рано тази седмица, сподели, че скалата „ наподобява прекалено много като дребен свят от нашата система “. Тя свърза резултата на слънцето с външния тип на небесното тяло, по-точно, че то има коричка като на изгорял кекс. „ Обектът е минал около слънцето и е бил нагорещен като кекс в добре загрята фурна. Все отново, не е било доста горещо “,, изясни тя.

Умуамуа се счита за метеорит, само че неговата цигарообразна форма и дължина от стотици метри са много необикновени за този тип галактически тела.
Небесното тяло е засечено първо от астрономите в Университета на Хаваите през октомври. Те му дали и името Умуамуа, което значи на хавайски „ скаут “ или „ дипломат “. Астероидът е минал около земята на разстояние към 85 пъти по-голямо от това до луната.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР