По-рано тази седмица започнаха да се появяват информации, че Valve

...
По-рано тази седмица започнаха да се появяват информации, че Valve
Коментари Харесай

Valve няма да разпространява игри със съдържание, генерирано от ИИ и в нарушение на авторските права

По-рано тази седмица започнаха да се появяват информации, че Valve отхвърля да разгласява игри с генерирани благодарение на изкуствен интелект (ИИ) изображения, видео, музика и друго сходно наличие. През уикенда компанията най-сетне разяснява въпроса. В изказване, споделено с IGN, представителят на Valve Кейси Айчисън Бойл съобщи, че това не е опит да се „ забрани потреблението на ИИ в игрите в Steam “. Тя счита, че объркването е пристигнало от това, че компанията се пробва „ да измисли по какъв начин да регистрира използването на технологията “ при създаването на игри, които минават през съществуващия развой на утвърждение, който пък е „ отражение “ на настоящия закон за авторското право:

„ Наш приоритет, както постоянно, е да се опитаме да пуснем допустимо най-вече от заглавията, които получаваме като оферти. Ние приветстваме и насърчаваме нововъведенията, а ИИ-технологията е способна да сътвори нови и вълнуващи преживявания в гейминга. Въпреки че разработчиците могат да употребяват тези принадлежности в работата си след приемането на подобаващи търговски лицензи, те не могат да нарушават съществуващите закони за авторските права. “

Бойл прибавя, че Valve възвръща заемите, „ изхарчени “ от разработчиците на игри, чиито оферти са били отхвърлени поради актуалните правила на компанията по отношение на потреблението на наличие, генерирано от изкуствен интелект.

Не е изненадващо, че Valve наподобява се пробва да предотврати появяването на проблем, който бързо се трансформира в един от главните, свързани с използването на технологията. Както към този момент знаем, генеративният изкуствен интелект основава от ден на ден главоболия за хората и фирмите, свързани с съвсем всички сегменти на развлекателната промишленост. През април да вземем за пример стрийминг платформи като Spotify и YouTube бяха подложени на сериозен напън от Universal Music Group, откакто разрешиха ария на Drake, генерирана от ИИ, да бъде качена, макар подозренията за нарушение на законите за авторско право.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР