По-рано тази седмица излезе информация, че Панос Панай, главният продуктов

...
По-рано тази седмица излезе информация, че Панос Панай, главният продуктов
Коментари Харесай

Панос Панай напусна Microsoft и се присъедини към Amazon, където ще отговаря за хардуера

По-рано тази седмица излезе информация, че Панос Панай, основният продуктов шеф, който ръководеше създаването на Windows 11 и основаването на устройствата Surface, е напуснал Microsoft след съвсем 20 години сполучлива кариера. Сега бе оповестено, че Панай ще се причисли към Amazon, с цел да оглави отдела, който създава на процедура всички хардуерни решения на тази компания.

В известието се споделя, че Панос Панай ще наследи Дейв Лимп на поста старши вицепрезидент по устройствата и услугите в Amazon, който отговаряше и за гласовия помощник Alexa и интелигентната колонка Echo. Миналия месец Лимп разгласи желанието си да напусне Amazon през идващите няколко месеца след 13 години работа в компанията. Тази седмица Amazon ще организира среща, отдадена на устройствата и услугите, на която се чака да се появи Дейв Лимп.

Според изданието The Verge Панай ще управлява отдела за разработка на Alexa и Echo на Amazon. Все още не е известно по какъв начин тъкмо ще се споделя неговата служба. Представителите на Amazon и Microsoft се въздържат от мнения по въпроса. Вероятно назначението на Панай на новата му служба в Amazon напълно скоро ще бъде публично оповестено.

Главният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела благодари на Панос Панай за неговото въздействие върху продуктите и културата на компанията, както и върху цялата компютърна промишленост.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР