По-рано тази година Adobe обяви Firefly – набор от генеративни

...
По-рано тази година Adobe обяви Firefly – набор от генеративни
Коментари Харесай

Adobe пусна Firefly ИИ за Photoshop, Illustrator и Express – ето какви са цените

По-рано тази година Adobe разгласи Firefly – набор от генеративни принадлежности и функционалности за изкуствен интелект за многочислените си приложения Creative Cloud. Днес Adobe разгласи комерсиалния старт на Firefly, като го направи наличен за потребителите на Photoshop, Illustrator и Express. Този инструмент, който преди този момент беше в развой на бета тестване, употребява текстови подсказки за генериране на изображения, вектори и друго образно наличие.

Цената на новото предложение е основана на „ генеративни заеми “, които разрешават на потребителите да генерират несъмнено количество наличие, основано от изкуствен интелект, на месец.

След привършване на месечния заем потребителите могат да продължат да генерират наличие с по-бавни темпове. 

Този абонаментен пакет ще бъде разполагаем от ноември 2023 година

Потребителите на Creative Cloud, Firefly и Express с безвъзмездни проекти към този момент също ще получават месечни генеративни заеми. След постигане на избрания за съответния проект брой Generative Credits има опция за надграждане до заплатен проект, с цел да продължите да създавате активи с функционалности, захранвани от Firefly, против 4.99 $ на месец.

Ако си плащате абонамент за нещо на Adobe, според от съответния проект ще получавате несъмнено количество заеми всеки месец. Те варират от 25 и стигат до 3 хиляди. Например при абонамент за едно от избрани Creative Cloud приложения, ще получите 500 заема. Ако имате обаче абонамент за всички Creative Cloud приложения, заемите ще са 1000. 

Adobe пуска и ново уеб приложение за Firefly като част от абонаментните си проекти за Creative Cloud.

Приложението ще обезпечи достъп до опциите за генериране на изображения на Firefly, без да се отваря Photoshop или Illustrator.

Adobe акцентира, че Firefly е била обучавана върху милиарди изображения в продължение на седем месеца, с цел да развие своите благоприятни условия за генериране на изображения. 

Подобни технологии обаче са били подложени на рецензии поради евентуални проблеми с авторските права върху данните за образование. 

През юни да вземем за пример Microsoft и OpenAI бяха атакувани в съда за 3 милиарда $ поради нарушение на поверителността на ChatGPT.

В отговор на това Adobe декларира, че Firefly ще вгражда „ компетенции за наличие “ във всички творби, генерирани от изкуствен интелект, по дифолт. Те работят като дигитален воден знак, показващ датата на основаване на творбата, потребления инструмент и историята на редакциите. Adobe декларира, че това е част от самодейността ѝ за поощряване на етичното развиване на ИИ и прозрачността.

По подразбиране Firefly включва Content Credentials (Удостоверения за съдържание) на всеки актив, основан благодарение на Firefly, с цел да покаже, че е употребен генеративен AI, като внася повече доверие и бистрота в цифровото наличие. Удостоверенията за наличие са проверими данни, които служат като дигитален „ етикет за хранене “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР