По-рано днес от парламентарната група на ГЕРБ поискаха цялостно разсекретяване

...
По-рано днес от парламентарната група на ГЕРБ поискаха цялостно разсекретяване
Коментари Харесай

Ето какво заяви Елена Йончева за ЧЕЗ и Валери Симеонов

По-рано през днешния ден от парламентарната група на ГЕРБ желаеха изцяло разсекретяване на стенограмата от диалога сред президента Румен Радев и съветския патриарх Кирил. По-късно от президентството дадоха отговор, че диалогът не е бил засекретен.

В пленарна зала през днешния ден пристрастеностите се нагорещиха до алено, откакто депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски извади декларация, в която се твърди, че точно брачната половинка на Станишев дава отговор за прессъобщенията на ЧЕЗ от страна на " Инерком ", с което упрекна Българска социалистическа партия в партийна диря по договорката.

Вижте какво изясни пред " Блиц " депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева:

- Г-жо Йончева, какво мислите за настояването на ГЕРБ да се разсекрети диалогът сред президента Румен Радев и съветския патриарх Кирил, за който по-късно стана ясно, че въобще не е бил засекретен?

- Президентът Румен Радев разгласи своята позиция по време на тирада на 3 март. Ако задачата е да се отклони вниманието от публичната реакция по тематиката за ЧЕЗ, би трябвало по-скоро да се изиска разсекретяване на стенограмата от срещата на Борисов и Бабиш. Би било доста забавно какво ще научим от нея. Ако желаят да отговорим на публичния интерес и да защитим българите, дано се изиска и разсекретяване на стенограмата от срещата сред Борисов и Гинка Върбакова. Това е информация, която би била много забавна за българската общност.

- По-рано през днешния ден националният представител от ГЕРБ Спас Гърневски изкара декларация, с която упрекна Българска социалистическа партия, че има партийна диря в договорката с ЧЕЗ в лицето на Моника Йосифова, която е разпратила прессъобщение до медиите. Истина ли е, че става въпрос за брачната половинка на Сергей Станишев?

- Това са цялостни нелепости. Освен, че са нелепости, не мога да схвана по какъв начин един депутат, в тази ситуация от ГЕРБ, може да излезе и да популяризира такава подправена вест, и то от трибуната на националното заседание като изказване на ГЕРБ. Не мога да ви кажа коя е въпросната Моника Йосифова, само че не става въпрос за брачната половинка на Сергей Станишев. Всеки може да направи сходно нещо. Пробвайте да изпратите мейл и от мое име - ще стане. Както може и някой от ваше име да го направи. Да се употребява националното заседание, с цел да се популяризират злословия, това е принизяване на институцията. Ние се трансформираме в една жълта медия тук.

- Какво мислите за вътрешнопартийните кавги на Оперативна програма?

- Очевидно имат проблем, само че за това би трябвало да попитате тях.

- Трябва ли Валери Симеонов да се извини за думите си към съветския патриарх?

- За мен методът по който Валери Симеонов разсъждава и работи е неразбираем. Дори и да се извини, и да не се извини, неговият облик остава непреклонен.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР