По-рано днес на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът Бойко

...
По-рано днес на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът Бойко
Коментари Харесай

ИТН ще чакат името на премиера на ГЕРБ и после ще решават за подкрепа

По-рано през днешния ден на брифинг в централата на ГЕРБ водачът Бойко Борисов съобщи, че името на тяхното предложение за министър-председател ще стане ясно на следващия ден. Междувременно в общественото пространство стартира да се спряга името на Мария Габриел.

 

От ПП-ДБ отхвърлиха коментар.

 

Пред публицисти Борисов съобщи, че от партията ще предложат единствено конструкция на Министерски съвет, само че ще оставят на тези, “готови да споделят отговорността дружно с ГЕРБ ”, да създадат състава - т.е. Борисов дава празен лист. 

 

ФрогНюз напомня още, че след извършените сред Борисовата партия и останалите обединения в Народното събрание среши стана ясно, че ГЕРБ няма да се коалира с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - заричане, което самият Борисов даде. От “Възраждане ” и “Има подобен народ ” показаха, че няма да поддържат такова държавно управление. От ПП-ДБ също обявиха, че няма да вземат участие дружно с ГЕРБ в изпълнителната власт.

 

" Все още тежестта на отговорността носи първата политическа мощ сега. Това са ГЕРБ. Доколкото разбрахме, ще имат претендент за министър-председател, който ще показват на следващия ден в Народното събрание. Нито знаем кое е името, нито сме събрали каквито и да е усещания или информация, тъй че - действаме поетапно. Тепърва е доста рано от наша страна да идват отговори, каквито и да са били те, на база на това какво предлага първата политическа мощ. Тяхна е отговорността. Нека да забележим по какъв начин ще се развие тази седмица ", разяснява Балабанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР