По-рано Делян Добрев от ГЕРБ коментира настояването на Денков за

...
По-рано Делян Добрев от ГЕРБ коментира настояването на Денков за
Коментари Харесай

Кирил Петков: Най-логично е акад. Денков да бъде външен министър след ротацията

По-рано Делян Добрев от ГЕРБ разяснява настояването на Денков за този пост, като съобщи, че е нарушено съглашение с Политическа партия отпреди девет месеца. 

" Ясно се споделя ротация и на никое място няма документ, който да регламентира, че Габриел ще бъде външен министър ", уточни Кирил Петков. 

Целим да има минимални земетресения в ръководството, да има минимални промени. За нас е значимо да има цялостна ротация сред Мария Габриел и акад. Николай Денков, сподели Петков. 

По думите е бил министър председател и знае, че като подобен отговаряш за всички министерства. 

" Това е тежка задача и не мислим, че би трябвало да се съвместява с външен министър. Да си министър председател значи, че имаш отговорност към всички министерства. Тази задача е доста тежка и по никакъв метод не е хубаво да се съвместяват повече от една роля. Най-добре е акад. Денков да бъде вицепремиер и министър на външните работи ", разяснява Петков.

Според него в Европейски Съюз няма нито един министър председател и външен министър дружно.

" Денков и Габриел са доста добър екип. Ние заставаме зад Мария Габриел, тя ще бъде доста добър министър председател. Добрият статут на Габриел и Денков може да бъде непокътнат доста добре, в случай че те си сменят цялостните позиции ", добави съпредседателят на Политическа партия.

Според Петков, колкото по-малко ротации се случват, толкоз по-смислено, тъй като могат да продължат политиките, които са правени до този миг.

" Не мисля, че някой може да си намерения, че ще се счупи сглобката, тъй като някой желае да има искания да има премиерски пост и министерски пост. Това за мен е несъстоятелна теза. Правителството би трябвало да продължи да ръководи с ясна стратегия и цели. В този миг нашия фокус е Мария Габриел да бъде министър председател и държавното управление да продължи с дребни промени. Мисля, че ГЕРБ са на същото мнение. Държавата не би трябвало да бъде поставяна във вакуум.  Ако в този момент се сложат нови хора, занапред ще би трябвало да се срещат с всичко ", уточни още Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР