По предварителни данни щетите от наводненията в трите най-засегнати места

...
По предварителни данни щетите от наводненията в трите най-засегнати места
Коментари Харесай

Кметът на Карлово: Щетите от наводненията са за над 60 млн. лв.

По предварителни данни вредите от наводненията в трите най-засегнати места в Карловско са за над 60 млн. лева Това заяви кметът на общината Емил Кабаиванов пред NOVA. Той обаче акцентира, че цифрата евентуално не е окончателната, защото няма по какъв начин всички провали да бъдат разказани за няколко дни.  
Повече от 340 къщи са с друга степен на увреждане. Шест от тях са изцяло разрушени, а допълнително от 60 е невероятно да се живее. Обитателите на тези парцели все още живеят при близки и другари.
Общо 378 фамилии се нуждаят от поддръжка от Агенцията за обществено подкрепяне. Списъците ще бъдат подготвени през днешния ден.
Пометени от стихията са седем мостови уреди и повече от 10 по-малки моста, които свързват села в района.
Кабаиванов е безапелационен, че преди бурите, отнесли къщите и инфраструктурата, реките там са били почистени.
„ Ежегодно отделяме средства за разчистване на тези дребни рекички. А във връзка с сечта не съм специалист. Министърът на земеделието даде обещание дружно да отидем високо в Средна гора, с цел да забележим доколко е обезлесено ”, сподели още кметът.
Продължава разчистването на вредите от естественото злополучие, което потопи Карловско. В петия ден след наводненията над 600 доброволци се включиха с помощ към засегнатите региони. Ситуацията обаче остава сериозна.
Открита е и публична дарителска сметка. На номер 17 777 може да се изпрати SMS с текста " DMS KARLOVO ". До момента има събрани близо 80 000 лв.. Отчет за изразходването на парите ще се разгласява всяка седмица.
Кметът на село Богдан Христо Иванов сподели, че всички пострадали от стихията са настанени при родственици и другари и все още няма хора без покрив над главата си. " Единственото позитивно нещо е, че няма жертваи и потърпевши ", показа Иванов.
Държавата ще направи всичко по силите си за потърпевшите при наводненията в региона на Карлово, сподели служебният министър на правораздаването Крум Зарков.
Има комбинация от безнаказаност и безвластие от доста дълги години. Беззаконието е, че не се търсят отговорни, а безотговорността касае всички, тъй като се отнасяме с неуважение към огромни тематики, уточни той. 
Зарков съобщи, че няма причина да се съмнява в изнесените данни от институциите във връзка с сечта в региона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР