По предварителни данни през ноември 2017 г. индексът на промишленото

...
По предварителни данни през ноември 2017 г. индексът на промишленото
Коментари Харесай

Индексът на промишленото производство нараства с 0.3% в сравнение с октомври 2017 г.

По предварителни данни през ноември 2017 година показателят на промишленото произвеждане нараства с 0.3% спрямо октомври 2017 година. Това оповестиха от Националния статистически институт (НСИ).

През ноември 2017 година при промишленото произвеждане е регистриран растеж от 1.7% по отношение на съответния месец на 2016 година.

През ноември 2017 година нарастване по отношение на предходния месец е записано в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.3%, и в преработващата индустрия - с 0.5%, а понижение е регистрирано в добивната индустрия - с 3.3%.

По-значителен растеж в преработващата индустрия се следи при: производството на транспортни средства, без коли - с 18.2%, производството на лекарствени субстанции и артикули и ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - по 14.6%, произвеждане на текстил и произведения от текстил, без облекло и производството на облекло - по 5.2%. Спад е регистриран при: производството на питиета - със 7.5%, производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 5.7%, производството на тютюневи произведения - с 4.1%, производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 2.3%.

На годишна база растеж на промишленото произвеждане, е регистриран в преработващата индустрия - с 4.6%, а спад е регистриран в добивната индустрия - със 7.4%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 4.6%.

По-значително нарастване в преработващата индустрия по отношение на миналата година се следи при: производството на транспортни средства, без коли - с 43.2%, производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - с 15.6%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 14.1%, производството на химични артикули - с 13.2%. Намаление е регистрирано при: производството на тютюневи произведения - с 20.8%, производството на питиета - с 11.9%, производството на мебели - с 10.4%, печатната активност и възпроизвеждането на записани носители - със 7.7%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР