По предложение на общински съветници от ППГОС от БСП за

...
По предложение на общински съветници от ППГОС от БСП за
Коментари Харесай

Започва работа по изменение на Плана за устойчива градска мобилност на Пловдив

По предложение на общински съветници от ППГОС от „ Българска социалистическа партия за България “ локалният парламент на Пловдив, на последното си съвещание, одобри решение, с което се основава краткотрайна комисия за правене проект за изменение на „ План за устойчива градска подвижност (ПУГМ) на Община Пловдив “.

„ Според нас осакатеното схващане за „ агломерация Пловдив “, не регистрира действителните транспортни потоци. Недостатъчното взаимоотношение при направата на документа с околните прилежащи общини „ Марица “ и „ Родопи “ и тези от по-големия периметър не взема решение транспортния проблем. Категорично, Община Пловдив има своя териториална и административна специфичност, която изисква различен метод и предпоставки при създаването на стратегически документи с дълъг времеви небосвод “, разяснява ръководителят на групата и водач на социалистите под тепетата инж. Калин Милчев.

При направените разисквания в комисиите, а и в зала, бяха установени редица предпоставки, залегнали при направата на документа, които не разрешават Планът за устойчива градска подвижност, да има търсения действителен позитивен резултат за решение транспортните проблеми на града.

Временната комисия е формирана от 11 (единадесет) общински съветници от всички политически показани групи в Общинския съвет, както и от самостоятелни съветници.

Очаква се след края на работата на комисията, тя да излезе с съответни оферти за действително и стабилно решение на транспортния проблем в града ни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР