По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения

...
По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения
Коментари Харесай

БЧК ще отбележи с обучения и демонстрации Световния ден на първата помощ

По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, от 2000 година всяка втора събота на месец септември се празнува Световният ден на първата помощ. Събитието има за цел да подчертава върху приноса на доброволците, подготвени по първа помощ, които избавят човешкия живот, без да вършат разлика сред хората по пол, етническа принадлежност, раса, възраст, обучение, оповестиха от БЧК.
На 8 септември 2018 година, под мотото „ Първи дейности при пътнотранспортни произшествия”, Българският Червен кръст за 18-и следващ път ще означи с образования и демонстрации Световния ден на първата помощ.
Столичната организация на БЧК провежда в Центъра за образование по първа помощ (бул. „ Дондуков” № 61), от 10 часа, безвъзмезден обновителен курс по Първа долекарска помощ за водачи на МПС. Доброволци на БМЧК-София, членове на Младежкия спешен екип ще показват техники и умения в оказването на първа помощ.
В 12 часа всички участници в образованието, хванати за ръце, ще образуват обичайна за този ден избавителна верига при оказване на първа помощ. На Централна автогара София, от 10 часа, доброволци ще раздават на водачите на рейсове и на пасажерите осведомителни материали със препоръки по какъв начин да помогнем при пътнотранспортно произшествие.
В парк ”Гео Милев”, от 10,30 до 12,00 часа, доброволци на БМЧК-София ще създадат демонстрации по оказване на първа помощ за избавяне на потърпевши и ще раздават осведомителни материали.
Темата за злополуките на пътя е извънредно настояща – всяка седмица в България умират повече от 15 души, а над 150 са потърпевшите с тежки контузии, някои от които остават инвалиди за цялостен живот. Първата помощ е главно умеене, което може да обезпечи ефикасна и бърза намеса при разнообразни пострадвания, да понижи страданията и да усъвършенства възможностите за оцеляване на потърпевшия. Всеки един от нас малко или повече има капацитет да се образова по първа помощ и да избавя човешки живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР