По предложение на кмета на община Мездра Иван Аспарухов Общинският

...
По предложение на кмета на община Мездра Иван Аспарухов Общинският
Коментари Харесай

Засегнатите от COVID кризата търговци в Мездра няма да плащат наеми и такси

По предложение на кмета на община Мездра Иван Аспарухов Общинският съвет (ОбС) даде единодушие да бъдат освободени от възнаграждение на месечни вноски всички лица, сключили контракти за наем на терени и обекти - общинска благосъстоятелност, които краткотрайно са прекратили използването им или активността си в резултат на краткотрайните противоепидемични ограничения, въведени на територията на Република България, и на ограниченията, подхванати в осъществяване заповедите на Министъра на опазването на здравето за преодоляване на изключителната обстановка по отношение на пандемията от COVID-19, за периода на деяние на противоепидемичните ограничения до окончателната им анулация с експлицитен административен акт. Решението бе взето на януарската сесия на локални парламент.
Всички заплатени предплатено наеми и такси за месеците, за които лицата са освободени от заплащане по реда на това решение, ще се смятат за платени за първия месец след анулацията на изключителната епидемиологична конюнктура. От възнаграждение на такси и наеми цени няма да бъдат освободени лицата, във връзка с които е открито с влезнал в действие акт, че не са прекратили активността си в осъществяване заповедите на Министъра на опазването на здравето за въвеждане на противоепидемичните ограничения.
Редът за освобождение от месечни наеми на наемателите на общински терени и обекти ще бъде избран със заповед на кмета на общината.
Общински съвет реши, считано от 01.01.2021 година, в Община Мездра да бъде разкрита нова обществена услуга като делегирана от страната активност - „ Асистентска поддръжка “. Тя включва ежедневна почасова поддръжка в домашна среда на деца и лица с трайни увреждания и на лица в надтрудоспособна възраст в неспособност за самообслужване, предоставяна от лица, назначени на служба „ Социален помощник “. Услугата ще се дава на 88 консуматори от 29 асистенти и ще се финансира от държавния бюджет. Определеният бюджет за Община Мездра за т. година е в размер на 350 680 лева
Общински съвет утвърди избора на инж. Божко Александров за шеф на „ Мездра - Автотранспорт-2003 “ ЕООД, като класиран преди всичко в състезанието за заемане на длъжността и упълномощи кмета на общината, в качеството му на представител на едноличния притежател на капитала на сдружението, да подписа контракт с инж. Александров за възлагане на ръководството на общинското сдружение. Определено беше и възнаграждението на шефа - 1000 лева
На съвещанието бяха признати Наредба за основаването, ръководството и контрола на общински предприятия, Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за изискванията и реда за сформиране на бюджетна прогноза за локалните действия за идващите три години и за сформиране, приемане, осъществяване и отчитане на бюджета на Община Мездра, Годишна стратегия за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност за 2021 година, Отчет за активността на Общински съвет и на неговите комисии през второто шестмесечие на 2020 година, Отчет за осъществяване на актовете на Общински съвет за интервала 05.2020-12.2020 година, Отчет за осъществяване на обновената Програма за преодоляване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината за 2020 година и Отчет за работата на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните за м. година
Във връзка с писмо от регионалния шеф на Враца Малина Николова по отношение на Решение №230/ 22.12.2020 година, с което Общински съвет наложи мораториум за една година за разполагането, използването, поддържането и развиването на електронни съобщителни (клетъчни) мрежи от 5-о поколение/ 5G и на уреди към тях на територията на община Мездра, Общински съвет не удостовери това свое решение.
„ За “ потвърждаване на решението гласоподаваха 6-ма от записаните в залата 19 съветници (д-р Веселин Петров, Галя Василева, Генади Събков, Десислава Костова, доктор Илиана Михайлова и Радослав Маринов), 2-ма бяха „ срещу “ (Венета Петрова и Каролина Кьолер), 10 се въздържаха (инж. Георги Валентинов, доктор Ивайло Тодоров, Йордан Гергов, Катя Йотова, Красимир Стефанов, Мариянка Дилкова, Мирослав Аспарухов, инж. Мирчо Мирчев, Христина Стоянова и Яна Нинова), а 1 (Надежда Йорданова) не гласоподава.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР