По празниците такситата са по-малко, а пътниците - повече. В

...
По празниците такситата са по-малко, а пътниците - повече. В
Коментари Харесай

Внимавайте! Таксита дерат кожи в новогодишната нощ!

 По празниците такситата са по-малко, а пасажерите - повече. В новогодишната нощ намирането на кола е по-трудно, а някои водачи завишават цената. 

На предходната Нова година Ася Бубарачка чака над 30 минути за такси и най-после заплаща тройна цена, с цел да се прибере.

" Когато ни качи просто за дистанцията от НДК до хотел " Плиска ", което е към 5-6 километра, водачът пожела 20 лв.. Естествено, че ние се съгласихме, тъй като нямахме различен вид ", спомня си Ася.

Шофьорите в огромните таксиметрови компании са безапелационни, че не работят на друга цена. Но признават, че при някои техни сътрудници цените не са идентични.

" Има сътрудници от дружи компании, които са на по-високи цени. Така си работят, по този начин са решили. Но в тази компания, която съм аз, могат да се оплачат, да ме глобят и да си изгубя работата ", обяснява таксиметровият водач Румен Маринов пред бТВ.

Съветът към хората е да си търсят правата.

" Гражданите, които са ощетени или настояват, че са ощетени, би трябвало да се извърнат към превозвача. Другият вид е да се извърнат към Комисия за отбрана на потребителите ", поучава Карлос Контрера, ръководител на комисията по превоз и туризъм.

Измамените клиенти  могат да подадат сигнал и в " Автомобилна администрация ", откъдето ще създадат инспекция на на съответния лидер и автомобил.

Тази година е открит единствено един случай на манипулиране на таксиметров уред посредством помпа и санкцията е била 500 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР