По празниците няма да има грипна вълна. Това каза в

...
По празниците няма да има грипна вълна. Това каза в
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: По празниците няма да има грипна вълна

По празниците няма да има грипна вълна. Това сподели в „ Тази сутрин” държавният здравен контрольор Ангел Кунчев. По думите му е мъчно да се каже на какво се дължи това забавяне.

„ Били сме очевидци на доста късни грипни епидемии, в това число през март и април. Този сезон обаче най-вероятна няма да е така”, разясни Кунчев.
Нови вируси ни нападат тази година вместо закъсняващия грип Най–вероятно грипната зараза този сезон ще бъде през февруари
Мъглите, внезапните промени в температурата и мръсният въздух благоприятстват честите болести. Лигавицата става по-чувствителна на разнообразни вируси, само че сред тях към този момент не е грипният.

„ Грипната зараза се развива доста интензивно и тогава каквито и да са изискванията, един път пристигнала, тя нараства. През последните няколко месеца минахме през няколко талази от респираторни вируси. Някои от тях дават затруднения, само че доста по-рядко от грипа”, изясни още Ангел Кунчев.
Всяка минута в света умира по 1 човек след прекаран грип Имунизацията може да избави към 37 хиляди живота годишно в Европа и да спести над 330 млн. евро от опазване на здравето
Здравният контрольор осведоми, че противогрипните ваксини в мрежата са изчерпани, тъй като ползата е бил доста огромен. Внесени са 120 000 дози, а търсенето е било за сред 200 000 и 250 000.

„ Догодина ще се опитаме да увеличим броя, с цел да се възползват повече хора”, съобщи Кунчев.
Проф. Кантарджиев: Тази година грипът ще закъснее По-добре сме готови за вируса спрямо предходни години, счита лекарят
Той предложи, когато пристигна грипната вълна, хората, които са най-уязвими, да останат у дома за към 10 дни, с цел да избегнат най-острата фаза на епидемията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР