По повод зачестилите обаждания в редакцията относно прехвърлянето на изпълнителните

...
По повод зачестилите обаждания в редакцията относно прехвърлянето на изпълнителните
Коментари Харесай

ЧСИ Валери Йотов обжалва заповед на министъра на правосъдието

По мотив зачестилите позвънявания в редакцията по отношение на прехвърлянето на изпълнителните каузи, формирани при Валери Йотов, потърсихме същия за коментар.
На 07.05.2019 година Валери Йотов е подал документално заявление до министъра на правораздаването за преустановяване на пълномощията му като частен правосъден реализатор по пощата с противоположна квитанция. На нея е сложена дата 16.05.2019 година от чиновник на Министерството на правораздаването. Прекратяването на пълномощията настава по силата на закона, а министърът следва да издаде заповед с правно съображение член 31 алинея 1, т. 1 от ЗЧСИ.
Изпратена е втора молба до министъра на правораздаването, както и трета. Съгласно член 58 алинея 4 Административнопроцесуален кодекс, министъра на правораздаването в 14-дневен период би трябвало да издаде желаната заповед. С приключването на този период, 30.05.2019 година, законът планува, че е налице безмълвно единодушие от страна на министъра на правораздаването.
На 17.06.2019 година министърът издава заповед с правно съображение член 31 алинея 1 т. 7 ЗЧСИ /бел. на редакцията след настъпването на безмълвното съгласие/, която на пръв взор е законосъобразна, защото съдържа всички реквизити за това. При деликатен прочит се вижда, че заповедта съдържа две разнообразни процедури за предаване на архива, водещи до нейната незаконност. Заповедта е оспорена пред Върховен административен съд.

Какъв съвет ще дадете на длъжниците по изпълнителните каузи, водени при Вас?
Да внасят дължимите суми по сметка на кредиторите си.
Кога очаквате да се съобщи архива Ви на различен ЧСИ?
Това зависи от Министерство на правораздаването, само че жителите ще бъдат осведомени посредством BulNews.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР