По повод утрешния Ден на бесарабските българи вицепрезидентът Илияна Йотова

...
По повод утрешния Ден на бесарабските българи вицепрезидентът Илияна Йотова
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова разговаря с представители на дружеството на бесарабските и таврийските българи в България

По мотив утрешния Ден на бесарабските българи вицепрезидентът Илияна Йотова беседва на „ Дондуков " 2 с представители на сдружение „ Родолюбец " - културно-просветно сдружение за връзки с бесарабските и таврийските българи. Вицепрезидентът поздрави бесарабските българи във връзка празника им, като посочи, че през дългата си величава и трагична история са запазили българското съзнание и език. „ Наша отговорност е да създадем по този начин, че техните наследници да изберат да се развиват в своята прародина ", уточни Йотова.

От сдружение „ Родолюбец " благодариха на вицепрезидента за дейната й активност за българските исторически диаспори. Поставени бяха въпроси, свързани с образованието в български висши учебни заведения на задгранични студенти от български генезис, и Илияна Йотова пое ангажимент да бъде открито решение дружно с другите виновни институции.

На срещата беше разисквано и развиването на единственото българско висше учебно заведение в чужбина - Тараклийския университет „ Григорий Цамблак ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР