По повод твърдения на служебния министър на министъра на културата

...
По повод твърдения на служебния министър на министъра на културата
Коментари Харесай

СЕМ отхвърли твърдения на Минеков, че не е отговорил на негово писмо

По мотив изказвания на служебния министър на министъра на културата професор Велислав Минеков, че Съветът за електронни медии не е дал отговор на отправени до него въпроси, свързани с излъчено на 22-и май наличие в три телевизионни стратегии, от медийния регулатор обявиха, че Съвет за електронни медии е спазил открития административен ред за преписка сред институциите. Въпросите на министъра са по отношение на спиране на утринните стратегии на три национални малките екрани, с цел да бъде излъчена конференция на ГЕРБ. От Съвет за електронни медии осведомят, че на 26 май е постъпило писмо от служебния министър на културата проф. Велислав Минеков и че на 31 май са изпратили отговора си до него. Размяната на кореспонденцията е посредством системата за електронен продан. Писмото на професор Минеков е по отношение на прекъснатите на 22 май утринни стратегии на Българска национална телевизия, БТВ и Нова телевизия, с цел да бъде излъчена конференция на ГЕРБ. Той пита Съвет за електронни медии на какво съображение са били прекратени стратегиите на трите национални малките екрани и какво е мнението на медийния регулатор за това по отношение на Закон за радиото и телевизията.
От Съвет за електронни медии акцентират в отговора си, че медийният регулатор не може да дефинира или обосновава програмните решения на медиите и въпросите би трябвало да бъдат оправяни към техните управления, доколкото излъчването на посочения брифинг е в границите на тяхната публицистична самостоятелност и независимост. 

УС на Българска национална телевизия излезе с позиция, в която декларира, че ще сезира Европейска комисия и редица други институции в отбрана на медийната независимост.

Междувременно,, в която се споделя, че публикуваните изказвания от Велислав Минеков на конференция през днешния ден са: 

" Откровени неистини и клюки ". Ще подхваща всички законови дейности, свързани с ангажиране на неговата отговорност за общественото разпространяване на оскърбителен изказвания, в това число и по правосъден път, се споделя още в позицията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР