По повод световния ден на учителите и честванията под егидата

...
По повод световния ден на учителите и честванията под егидата
Коментари Харесай

„Книговище“ с нови инструменти в помощ на учителите

По мотив международния ден на учителите и честванията под егидата на ЮНЕСКО, които не престават през цялата седмица от 4-ти до 8-ми октомври, „ Книговище “ основава нови вдъхновяващи принадлежности за българските учителите и предлага специфични отстъпки за достъп до просветителната платформа. Честванията акцентират основната роля на учителите по целия свят в образованието на децата ни. Със затварянето на учебните заведения, когато се наложи родителите да съчетават работа от у дома с неизбежните детски въпроси по уроците и да се трансфорат частично в учители, доста от тях за първи път осъзнаха сложността на тази специалност – само че и какъв брой значима е родителската поддръжка в просветителния развой.

“Обществена настройка е, че учителите би трябвало да правят всичко, а приносът на родителите не е толкоз значим. Но това не е по този начин. ” Това споделя Димка Джиева, преподавател в ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, Велинград. По време на семинарите за шерване на опит, които провежда по-рано тази година, учителите единомислещо обрисуваха потребността и родителите, и обществото като цяло да осъзнаят ролята си във възпитанието на деца с висока четивната и функционална просветеност. Защото „ колкото и самоотвержен и предан да е учителят, в случай че родителите не стоят зад тила му, нищо не може да се случи по този начин, както учителят си го показва. “ Това показа Йорданка Първанова, преподавател в ОУ „ Св. Иван Рилски “, Хасково.

Тъй като една от оповестените от ЮНЕСКО тематики на празника тази година е точно поддръжката, от която имат потребност учителите за превъзмогването на следствията от пандемията в образованието, приготви селекция от вдъхновяващи мисли на учителите за поощряване на четенето и ролята на родителите в този развой. Ще ги намерите в края на този текст и като атачмънт.

Междувременно продължава своята поддръжка към учителите и през образователната 2021/2022 година, като дава първите 500 абонамента за клас за интервала 15.9.2021 - 15.9.2022 със забележителна отстъпка. Учителите на деца до 7. клас могат да получат цялостен достъп до платформата на 1/3 от цената – единствено за 40 лева за всички възпитаници в класа – до 15 септември 2022 година Платформата е подготвила и нови принадлежности в поддръжка на учителите.

Как оказва помощ „ Книговище “ на учителя?

икономисва доста старания на учителите, като трансформира четенето с схващане в занимателна игра на въпроси и отговори по детски книги и детски вести. Така прави доста по-лесна задачата на учителите да възпитат обич към книгите и добра четивна и функционална просветеност. Функциите на играта са използвани и в цифрова, и в присъствена форма на образование и са създадени по концепция на учители, с цел да улеснят
образователния развой. Платформата е утвърдена от МОН и към този момент над 2 000 български учители я употребяват с триумф даже с деца, които считат четенето за мъчно или неприятно.

Освен игра на четене с схващане, неотдавна „ Книговище “ е и първото място, където българските деца могат да четат вести, написани особено за тях. Всеки работен ден „ Вижте “ споделя за последните новости от света на науката, спорта, културата и живота по света – само че на език, забавен и понятен за децата. Така, до момента в който четат вести и натрупат точки в играта, децата опознават света и градят основите на своето гражданско обучение!

От началото на образователната 2021/2022 дава и нови цифрови принадлежности в помощ на учителите – децата към този момент могат да основават образни мисловни карти като част от своя онлайн читателски дневник с бележки и рисунки върху прочетените творби. Това им разрешава да осмислят текстовете в по-голяма дълбочина. Друга оригиналност е опцията учителите автоматизирано да видят в платформата тъкмо с кои въпроси от читанките се затрудняват децата. Така те могат елементарно да насочат разискванията в клас в нужната посока и да спестят време.

Вижте видеопредствяне на „ Книговище “:

Facebook:
Инстаграм:
Вайбър:
ТикТок:
Туитър:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР