По повод изнесената информация и видeа за специализирана полицейска операция

...
По повод изнесената информация и видeа за специализирана полицейска операция
Коментари Харесай

Шефът на полицията в Пловдив: Няма превишени полицейски правомощия при проверки в нощните заведения

По мотив изнесената информация и видeа за профилирана полицейска интервенция в едно от огромните нощни заведения в града и тъжби за превишени полицейски пълномощия, държа да осведомявам обществеността, че това е осъществено с моя заповед от 2 март 2023 година, с която е разпоредено на всички структури на регионалната дирекция на полицията и най-много на отдел " Криминална полиция " извличане на предварителна информация по отношение на държане, приложимост и разпространяване на наркотични субстанции в нощните клубове. Това сподели на конференция шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив старши комисар Васил Костадинов. Той акцентира, че досега се извършени няколко такива интервенции, измежду които и в цитирания по медиите клуб, съобщи Българска телеграфна агенция.

Акцията стартира на 5 март, като във всички тествани клубове ,

всички лица, намиращи се там все още са тествани, осъществен им е полицейски обиск, формирани са съответните протоколи. Намерени са наркотични субстанции и божествен газ, както на разнообразни места в заведенията, по този начин и в обособени лица, за което са формирани досъдебни производства против тях. На 6 май е осъществена инспекция в цитирания в медиите нощен клуб по аналогичния метод, като са открити 14 малолетни лица , които са били с декларация за компаньон, настрана в две от лицата са открити наркотични субстанции, като по единия случай е формирано досъдебно произвеждане, а в другия бързо полицейско произвеждане, оповестиха на брифинга.

Наркотици са открити в едно от сепаретата, за което досъдебното произвеждане е против незнаен причинител ,

сподели още шефът на полицията. Относно метода на осъществяване на инспекцията в клубовете Костадинов съобщи, че той е радикално друг от работата на полицията на други места, защото, по думите му, в тези заведения е социална загадка, че се използват, някъде и популяризират, наркотични субстанции.

Той изрази схващане по отношение на положението и позицията, в която са се озовали огромна част от клиентите ,

само че с цел да се реализира някакъв резултат, сътрудниците му са решили, че би трябвало да се извърши инспекция и най-много, когато има подозрение, че някои от лицата имат такива субстанции. Той акцентира, че за задачата са били освободени четири пространства - по две за дами и мъже, като инспекциите са осъществявани според процесуалния кодекс. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР