По повод гласуването на председател на КПКОНПИ и разпространяваната невярна

...
По повод гласуването на председател на КПКОНПИ и разпространяваната невярна
Коментари Харесай

Ръководството на БСП излезе с позиция за депутатите, подкрепили Цацаров

По мотив гласуването на ръководител на КПКОНПИ и популяризираната погрешна информация, че парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " не е имала политическо решение, заявяваме, че на общо заседание на групата, извършено на 10.12.2019 година, с гласоподаване беше признато политическо решение - не поддържаме кандидатурата на Сотир Цацаров ", се споделя в позиция на управлението на ПГ на Българска социалистическа партия. Против това решение на съвещанието на групата са гласувахли единствено трима депутати.
Беше взето решение - който има друго мнение, да се възползва от член 58, алинея 4 на Правилника за организацията и активността на Народното събрание и да изрази другата си позиция от трибуната на Народното събрание. Чл. 58 алинея 4 дава опция " на депутат, който има мнение, друго от това на ПГ, да го изрази в границите на 3 минути ".
Никой от гласувалите за Сотир Цацаров не направи обществено това. Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " има политическо решение за неподкрепа. Всеки, който не се е съобразил с това, носи своята персонална отговорност, се споделя още в позицията.

На пленума в събота Българска социалистическа партия ще взема решение какви да са партийните санкции на 27-те депутати, които гласоподаваха „ за “ избора на Сотир Цацаров. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Христо Проданов. Той също напомни, че решението на групата на левицата е било поддръжниците на избора на Сотир Цацаров да изкажат мнението си в зала, само че да гласоподават по съвест, като се съобразят с решението на болшинството.

„ Дадохме опция на хората, които мислят по различен метод, да се възползват от правилника за организация и активност на Народното събрание и да излязат от трибуната на Народно събрание, да заявят противоположната позиция и да създадат по този начин, както преценяват, че е вярно. Позицията е за неподкрепа на кандидатурата на господин Цацаров, както и на другата кандидатура “, акцентира Проданов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР