По повод 45 години от потушаването на пожара на танкера

...
По повод 45 години от потушаването на пожара на танкера
Коментари Харесай

Отбелязаха 45 години от потушаването на пожара на танкера Ерма

По мотив 45 години от потушаването на пожара на танкера " Ерма " на пристанище Варна през лятото на 1977 година и спасяването на града от евентуална злополука, през вчерашния ден бе отслужен молебен пред възпоменателната плоча в градинката до жп гарата във Варна. На събитието участваха Антония Йовчева - шеф на дирекция " Култура и духовно развиване “ в Община Варна, комисар Тихомир Тотев - началник на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН), Теодор Роков - археолог във Варненския археологически музей, Александър Александров - морски дипломат на благосклонност в Международната морска организация (IMO). 

След това в постройката на Музея за нова история на Варна се организира среща с ветерани-огнеборци, взели участие в събитията. Прожектиран бе и документалният филм " Пожарът на танкер Ерма ". 

През 2018 година двама от участниците в потушаването на пожара на танкера водолазите Пламен Атанасов Димов и Веселин Георгиев Димов бяха наградени от кмета на Варна Иван Портних, по самодейност на к.д.п. Никифор Герчев. През 2007 година те отсъствали от гала по награждаване на героите, защото били отвън България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР