По повод 20-ата годишнина от създаването си Пловдивският апелативен съд

...
По повод 20-ата годишнина от създаването си Пловдивският апелативен съд
Коментари Харесай

Апелативният съд в Пловдив има нов герб

По мотив 20-ата годишнина от основаването си Пловдивският апелативен съд има нов герб. Той е дело на лекар Стоян Антонов от катедра " Етнология " на Пловдивския университет, който е и хоноруван учител по хералдика в Академията за музикално и танцово изкуство и асоцииран член на Международната академия по хералдика.

Пловдив

Д-р Стоян Антонов е от дребното хералдици в България, взел участие в основаването на гербове на няколко общини и обитаеми места в страната.
Д-р Стоян Антонов – катедра " Етнология " на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", учител по хералдика в АМТИИ, асоцииран член на Международната академия по хералдика: " Важно е да се означи че другите детайли фигури и цветове имат по-дълбоко значение от това, което се вижда. Шестте клончета, шестте дъбови клончета от по три листа, символизират, че става въпрос за Апелативния съд има шест подопечни, в които влизат 6 окръжни съдилища. Тази част от герба показва същността на съда. А в долната част на герба е ситуиран върху тричастно разграничен щит на сребърно зелено и алено златен лъв върху зеленото поле. "
Гербът има детайл на повсеместност и в случай че някой различен апелативен съд прояви предпочитание би могъл да употребява герба на Пловдивския като добави в допълнение детайли, които да символизират различен регион.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР