По повод 1 ноември – Денят на народните будители, Държавната

...
По повод 1 ноември – Денят на народните будители, Държавната
Коментари Харесай

Държавната агенция за закрила на детето започна инициатива за познаване и съхраняване на българската история

По мотив 1 ноември – Денят на националните будители, Държавната организация за протекция на детето започва самодейност за опознаване и запазване на българската история. На 30 училища на територията на всички области в страната, в които има представители на Съвета на децата към ръководителя на ДАЗД доктор Теодора Иванова, ще бъде подарен алманах с 16 табла с значими исторически персони и събития – от  Паисий Хилендарски до оповестяването на независимостта на България.

Първи историческия алманах получиха Професионална гимназия по стопанска система и мениджмънт " Йордан Захариев “ в гр. Кюстендил, където се обучава Анна-Мария Гъркова, представител на област Кюстендил в Съвета на децата към ръководителя на ДАЗД.

" Безценни за всички нас са заветите оставени от Паисий Хилендарски, Васил Левски, Христо Ботев, Георги Раковски и всички български герои. Техният образец и всеотдайност са наследството, което би трябвало да бъде съхранено и излъчено от потомство на потомство. Вярвам, че единствено познавайки славната ни история, ще успеем да изградим сполучливото бъдеще на родината “, сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД, която през днешния ден персонално подари първия исторически алманах на Професионална гимназия по стопанска система и мениджмънт " Йордан Захариев “ в гр. Кюстендил.

Директорът на учебното заведение Ивайло Карадачки благодари на доктор Теодора Иванова, че са част от самодейността на ДАЗД и акцентира, че триумфите на възпитаниците на ПГИМ " Йордан Захариев " са доста в разнообразни прояви и надпревари.

Представителят на Съвета на децата от област Кюстендил Анна-Мария Гъркова сподели учебното заведение си на ръководителя на ДАЗД доктор Теодора Иванова и разискаха значими за Анна-Мария и съучениците й тематики.

Предстои още 29 учебни заведения да получат своите исторически сборници, подарък от Държавната организация за протекция на детето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР