По последни статистически данни ракът на простатната жлеза е най-често

...
По последни статистически данни ракът на простатната жлеза е най-често
Коментари Харесай

Радикално лечение при рак на простатната жлеза

По последни статистически данни ракът на простатната жлеза е най-често срещаното онкологично заболяване измежду мъжете през днешния ден. Фронтът му на поразяване е необятен, само че значимо е болните да знаят, че той е изцяло лечим.

Съществено изискване за окончателно изцеление е ранната и точна диагностика

В “Хил клиник” от месеци работи единствената в България система за 3D Фюжън биопсия, която дава данни даже за труднооткриваеми карциноми на простатата.
Тази специфична система няма аналог в точното определяне съществуването на недоброкачествен развой. Фюжън технологията съставлява композиция сред изображенията на магнитния резонанс MR и на трансректалната ехография TRUS. Това компютърно “наслагване” дава на лекаря действителен 3D модел на простатната жлеза на съответния пациент. Биопсичните проби се взимат в специфична скица, съобразена с този тримерен модел. Благодарение на специфичния програмен продукт урологът получава визуализация на зоните, където има най-голяма възможност за съществуване на ракови кафези. Така се взима материал за хистологично проучване точно от подозрителните сектори, което доста усилва възможностите да бъде открит недоброкачествен развой. Концепцията на въвеждането на биопсичните игли е такава, че не деформира самия орган. Достъпът е трансперинеален (зоната сред скротума и ануса), което разрешава операцията да се извърши и при пациенти с хемороиди. Свежда до нула риска от възпаления на простатата.

Следващ стадий на процеса е стадиране на рака и избор на лекуване

При подобаващи за хирургично решение пациенти се пристъпва към радикална простатектомия - единственият способ за оперативно лекуване. Звучи ужасно и неясно, само че в действителност съставлява унищожаване на цялата простатна жлеза и на двете семенни мехурчета, с което се реализира тотално премахване на злокачественото образувание.

В столичната “Хил клиник” лапароскопският достъп се обезпечава през 3-5 дребни дупчици с величина под 1 см и специфични принадлежности. Този способ предлага голям брой прерогативи пред класическата интервенция: извънредно добра визуализация за хирурга, пряк достъп до жлезата и акуратен надзор на околните нервни и съдови структури, по-малко кървене, по-малко болежка, по-кратък болничен престой и вследствие на всичко това: по-бързо възобновяване за пациента.



Лапароскопската намеса, осъществена от умел хирург като проф. доктор Щолценбург в профилираното онкоурологично поделение на “Хил клиник”, подсигурява запазването както на половите функционалности, по този начин и на контрола над пикочния мехур.

“Нашата цел е да спасим живота ви, само че и качеството на живот. След интервенцията да се възстановите бързо, да запазите контрола над пикочния си мехур, да продължите своите интимни връзки без смяна. Ние лекуваме вашия рак, само че по този начин, че след лекуването може да се върнете към всичко, което обичате”, изясняват уролозите на “Хил клиник”.
Успехът им има доста аспекти - упражняване на щадящ лапароскопски способ, съвременни принадлежности и изключителна като умелост и умения модерна хирургия. Радикалните простатектомии, осъществени в клиниката, са с отлични резултати както по повод дефинитивно унищожаване на тумора, по този начин и по повод отбягване на следоперативни затруднения.
За консултация с уролог в “Хил клиник”
запазете авансово час на 02 439 3131.
Всички пациенти с рак на простатата могат да получат
БЕЗПЛАТНО второ експертно мнение от
уролог в “Хил клиник”
(вкл. и посредством родственик единствено по документи, в случай че има налична нужната здравна документация)
.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР