По последни данни украинците с адресна регистрация в Русенско не

...
По последни данни украинците с адресна регистрация в Русенско не
Коментари Харесай

6000 украинци са влезли у нас за седмица през Дунав мост

По последни данни украинците с адресна регистрация в Русенско не са повече от 800 души

Около 6000 украинци са влезнали у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " при Русе за последната седмица, като единствено десетима са поискали статут на краткотрайна протекция. Това оповестиха от регионалната администрация в крайдунавския град.

От там изясняват, че упованията са наклонността да се резервира. По тази причина екипите на Спешна помощ и на противопожарната работа, които дежуриха на пункта за прелиминарен банкет на мигранти, към този момент са минали в режим "на разположение ".

"Това значи, че при положение на нужда те са в подготвеност да реагират и дойдат на място незабавно. От БЧК също са в по-лек режим за оказване на поддръжка при потребност. Въпреки това денонощни наряди не престават да поставят от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция ", изясняват от регионалната администрация в Русе.

От там осведомят още, че с изключение на в зоната на граничния пункт има обособени още 10 места на територията на цялата област, където може да бъде получен статут на краткотрайна протекция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР