По последни данни на британското разузнаване, въпреки предислоцирането на руските

...
По последни данни на британското разузнаване, въпреки предислоцирането на руските
Коментари Харесай

Лондон: Целта на Москва е Украйна да се откаже от амбициите си за НАТО

По последни данни на английското разузнаване, макар предислоцирането на съветските войски в Украйна крайната цел на Москва си остава същата, а точно – да принуди Киев да се откаже от евроатлантическата си ориентировка и да наложи личното си районно владичество.

От английското министерство на защитата оповестиха, че съветските сили не престават да трансферират бойни елементи и подкрепящ личен състав от Беларус към Източна Украйна. Това включва региони покрай Харков и Северодонецк. Руската артилерия продължава да обстрелва украински позиции в цялата източна част на страната, където съветската войска се готви да възобнови офанзивата си, се добавя в последната сводка на министерството.

Независимо обаче от маневрите на театъра на бойните дейности крайната цел на Русия си остава същата – да откри цялостен надзор над региона и да принуди Украйна да се откаже от упоритостите си за НАТО, заключават военните.

Междувременно Скай нюз цитира изявление за Ен Би Си на австрийския канцлер Карл Нехамер, който неотдавна беседва с Владимир Путин, в което споделя, че съветският президент следва някаква своя логичност във войната и счита, че я печели. Нехамер добавя, че светът би трябвало да огледа Путин в очите и да се конфронтира с него въз основата на това, което вижда в Украйна.

А правнучката на някогашния руски водач Никита Хрушчов – Нина Хрушчова, която е професор по интернационалните връзки в Съединените щати, съобщи в изявление за Би Би Си, че Путин не би се поколебал да употребява и нуклеарни оръжия, единствено и единствено да завоюва войната.

ТЕМА преди 2 часа 216 преди 3 часа 658 преди 15 часа 3055
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР